EUR: 353,26 Ft
CHF: 334,70 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Belföld

Volner: Zűrzavaros a Jobbik gazdálkodása

Soha nem látott pártja működéséről pénzforgalmi jelentést Volner János, a Jobbik volt alelnöke, aki szerint ha átláthatók lettek volna a párt pénzügyei, nem lehettek volna „zacskós pénzek”. A kilépett jobbikos szerint azonban a párt jelenlegi vezetését jobban érdekli a „kassza kulcsa”, mint a nemzeti politizálás.

Teljes a zűrzavar a Jobbik gazdálkodásában – állítja a pártot elhagyó alelnök, Volner János, aki mára teljesen szembekerült a Jobbik jelenlegi vezetésével. A ma már független képviselő az Echo TV-nek nyilatkozott arról, hogy általános frakcióvezető-helyettesként, majd később alelnökként is kért cash flow (vagyis pénzforgalmi) jelentést a a Jobbik gazdálkodásáról, de ilyet nyolc éven át nem kapott.


Volner: a kasszakulcs fontosabb a nemzeti politizálásnál Fotó: Lokál

– Most már értem, hogy miért nem, hiszen ha egy párt gazdálkodása átlátható, és a párt vezetésében ülőknek erre van rálátásuk, akkor nem lehet zacskós pénzezni – jelentette ki Volner Szabó Balázs volt szekszárdi alapszervezeti elnök azon vádjaira utalva, amelyek szerint a vélhetően Simicska Lajostól származó összegeket Szabó Gábor pártigazgató (vagyis Szaszi) osztotta szét a tagok között, hogy aztán azok úgy fizessék vissza a feketepénzeket a pártkasszába, mintha azok legális adományok lennének.

Azt, hogy még az alelnököknek sem volt rálátásuk a pénzügyekre, korábban már Toroczkai László, a másik kiugrott alelnök, a Mi Hazánk Mozgalom jelenlegi elnöke is megerősítette.


– A párt jelenlegi vezetése folyamatosan sajnáltatja magát, hogy ez egy szegény párt, küszködnek az adóssággal, de ha összeadjuk a párt, a pártalapítvány és a frakció különböző pénzügyi kereteit – én ezt tételesen megtettem –, akkor kiderül, hogy a Jobbik vezetése éves szinten több mint 2,7 milliárd forintból gazdálkodik  – folytatta volt pártja pénzügyi szennyesének kiteregetését Volner, aki szerint azonban a „kasszakulcs megszerzése egyesek számára fontosabb volt, mint a nemzeti politizálás folytatása”. Utóbbira a volt alelnök bizonyítékként hozta fel, hogy Vona Gábor bukott pártelnök már 2016-ban elmondta egy interjúban, hogy „össze kellene boronálni” a Jobbikot az LMP-vel.

Mint ismert: Volner korábban a Jobbik Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatairól is beszélt. A Jobbik az elbukott választás óta már két pártszakadáson van túl.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek