2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Wellhello-balhé: SMS-ben osztotta a szaxofonost Fluor

Napok óta áll a bál a Wellhello együttes körül. A csapat egy része kilépett, mert állítólag Fluor Tomi minősíthetetlen hangnemben beszélt és megfenyegette a szaxofonost, aki a rendőrséghez fordult. Fluor nyilatkozott a Lokálnak és elárulta, miből keletkezett a konfliktus.

Fluor fotó: Lokál

– Ez egy eltúlzott és felfújt ügy. Semmi olyan fenyegetés nem hangzott el, ami miatt életszerű lenne rendőrséghez menni – kezdte a Lokálnak a 31 éves Fluor Tomi, aki azt is elárulta, miből robbant ki a konfliktus.
– Előadói jogi kérdésből kialakuló probléma volt, mindkét félnek igaza van, de azt nem gondoljuk, hogy ha valaki bejelenti magát a tudtunk nélkül a Wellhello harmadik tagjának, akkor az jogos. Nincs harmadik tagja a Wellhellónak. A Rakpart című dalunkba jelentette be magát, ami egy sokat játszott dal. Először azt mondta, hogy elrontotta, aztán nem tágított. Azt gondolom, hogy nyolc másodperc szaxofon egy 3,5 perces dal végén nem azt jelenti, hogy egyenrangú tagok vagyunk, és ugyanannyi jogdíjat kellene kapnunk – tette hozzá Fluor.


Mint ismert, pár napja közleményt adtak ki a Wellhello egykori tagjai, amelyben arról írnak, hogy Fluor SMS-ben fenyegette meg a szaxofonost, akit szintén szerettünk volna megszólaltatni, de lapzártánkig nem reagált a megkeresésünkre.
„A Wellhello zenekar szeretné tisztázni, hogy miért hagyták el a formációt hatan; Kocsis Máté (dob), Szász Csaba (basszusgitár), Varga Gergő (gitár) és Wagner Emil (billentyű), továbbá Lugosi Dani (főhangmérnök) és Por Botond (monitorkeverő). Egy az egész zenekart érintő véleménykülönbség miatt október 12-én délután Karácson Tamás (Fluor) e-mailben kinyilatkoztatta, hogy a vele egyet nem értőket, vagyis a formáció volt szaxofonosát, Bartók Mátét és vele együtt gyakorlatilag az egész Wellhello zenekart be fogja perelni. Ezt követően az esti Akváriumban megtartott koncert előtt minősíthetetlen és provokatív hangnemben beszélt a zenészeivel. A kilépések végleges oka ennek ellenére nem ez volt, hanem az, hogy szombaton Fluor SMS-ben megfenyegette Bartók Mátét, akinek testi épsége védelmében rendőrségi bejelentést kellett tennie. Ez a magatartás nem fért össze a zenekar tagjainak elveivel, ezért úgy döntöttek, kilépnek a produkcióból” – írták.

A rendőrség lapunk megkeresésére azt közölte, hogy a feljelentéssel összefüggésben ügydöntő határozatot hoztak, amit akkor kommunikálnak, ha az érintettek megkapták ezt.
Fluor tegnap reggel a Rádió 1-ben Balázséknak is nyilatkozott, ahol elmondta, hogy pontosan mit írt a szaxofonosnak. Arról is beszélt, hogy az ilyen beszólásokat az elmúlt években a zenekaron belül patkánykodásnak nevezték.
– Azt nem mondom, hogy szépeket írtam neki, nyilván nem. (…) Volt itt egy felfokozott hangulat, ami kiindult több dologból. Ezt már megbántam, de azt sem gondolom, hogy ne lett volna jogos. (…) Azt írtam neki, hogy ne nagyon **szakodjál velem és tök ügyes szaxofonos vagy, tök kár, hogy van az utcádban pár olyan ember, aki nem szeret – mondta a műsorban Fluor.


Kapcsolódó Cikkek

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.

  • Exatlonnal erősít a TV2

    Exatlonnal erősít a TV2

    Január elsején visszatér a TV2 sikerműsora, az Exatlon Hungary! Új helyszínen, nehezebben pályákon új szereplőkkel indul az extrém sportreality, aminek idén két győztese is lesz.