EUR: 345,18 Ft
CHF: 320,86 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Külföld

Wilders: Sargentini szégyen Hollandiára!

Hazája szégyenének nevezte honfitársa, Judith Sargentini EP-képviselő Magyarországról készített jelentését Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke. A bevándorlásellenes politikus reméli, hogy a jelentésnek, amelynek visszautasításáról ma szavaznak a parlamentben, nem lesz következménye hazánkra nézve.

Elítélte és éles hangon támadta a Soros–Sargentini-jelentést Geert Wilders, a holland Szabadságpárt 55 éves vezetője a Magyar Időknek. A holland politikus szerint honfitársa, a zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini nyilvánvalóan politikai motivációból „kényszerítette ki Magyarország pellengérre állítását”.


Geert Wilders szerint a Sargentini-jelentés politikailag motivált (MTI/EPA/Bart Maat)

„Judith Sargentini fellépése szégyen Hollandiára nézve… Magyarország hosszú ideig a totalitarianizmus áldozata volt, így most foggal-körömmel védi szuverenitását. A magam részéről ezt tökéletesen megértem” – mondta Wilders, aki reméli, hogy a Soros–Sargentini-jelentésnek nem lesznek hosszú távú következményei, mert a dokumentumnak „valójában a kukában lenne a helye”. Hozzátette, hogy „Budapestnek vannak támogatói az unióban”.

A holland bevándorlásellenes politikus szerint a jövő évi EP-választások hatalmas változást hozhatnak az EU migrációs politikájában.


Honfitársa szerint az EP-választás után Sargentini (képünkön) már nem mondhatja meg az embereknek, hogyan éljenek (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)

„Biztos vagyok benne, hogy történelmi jelentőségű lesz a voksolás, hiszen a valaha volt legnagyobb uniókritikus többség jöhet össze. A Szabadságpárt is gőzerővel fog kampányolni, és szerencsére úgy tűnik, erősek vagyunk Hollandiá­ban. De említhetném az Alternatíva Németországnak pártot, az olaszországi Ligát, az Osztrák Szabadságpártot vagy akár Orbán Viktort és a Fidesz–KDNP-t is. Csupa kormányzó vagy ereje teljében lévő tömörülés. A Frans Timmermansok (volt munkáspárti, most szociálliberális holland EP-képviselő, az Európai Bizottság alelnöke – a szerk.) és Judith Sargentinik szép lassan a saját projektjüket taszítják feledésbe, hiszen többé már nem mondhatják meg az embereknek, hogy miként éljenek vagy mit gondoljanak.”

A Wilders által határozottan visszautasított Soros–Sargentini-jelentés tartalmát elítélő parlamenti határozatról ma szavaznak honatyáink a parlamentben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek