2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Sport

Willi Orbán: Örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok

Görögország és Észtország ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában október 12-én és 15-én. Marco Rossi csapatába meghívót kapott, és el is fogadta azt a német állampolgársággal is rendelkező, sőt korábban a német utánpótlás-válogatottban is szerepet kapó Willi Orban.

Willi Orban számos Bajnokok Ligája-mérkőzés lépett már pályára, így remek nemzetközi tapasztalattal rendelkezik (MTI/EPA/Filip Singer)

 

Az igazsághoz tartozik, hogy a Kaiserslauternben született, jelenleg a Lipcsében játszó, Orban szerepeltetésének lehetősége először Bernd Storck fejében fordult meg, akkor azonban a középhátvéd még azt mondta, megfontolt, jó döntést szeretne hozni azzal kapcsolatban, hogy mely nemzeti együttesben szerepel, hiszen a német és a lengyel gárdát is választhatta volna. Később Georges Leekens is győzködte, hogy legyen tagja a keretnek, ám a játékos csak nemrégiben hozta meg végleges döntését.
– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – kezdte első nyilatkozatát az RB Leipzig védője. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én – nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, milyen fantasztikusak. Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb tudjam segíteni a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve az én teljesítményemmel is.


Orban döntését nagyban segítette, hogy csapattársa, Gulácsi Péter csak jót mondott a magyar válogatottról (Fotó.mlsz.hu)

A játékosról tudni kell, hogy édesanyja lengyel származású, de német állampolgár, édesapja pedig magyar.
– Amikor kicsi voltam, édesapám sokat beszélt velem magyarul, mert úgy volt, hogy Magyarországra költözünk. Ezért van olyan papírom is, amelyen Orban Vilmos Tamásként szerepelek – mondta a játékos, aki hozzátette, fontosnak érzi, hogy gyorsan, minél többet megtanuljon magyarul, hogy megértse és megértesse magát a többiekkel.
Orban jelenleg a Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya. Szerződése 2022 nyaráig szól, értékét pedig 15 millió euróra becsülik. Korábban két alkalommal – Hollandia és Olaszország ellen – szerepelt a német korosztályos válogatottban is.

– Willi Orban döntésének természetesen nagyon örülök, és remélem, jól fogja magát érezni a csapatunkban, és persze sikeres lesz velünk – fogalmazott a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi. – Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét. 


Kapcsolódó Cikkek

 • Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Nem örül annak, hogy a jövő évre halasztották a tokiói nyári játékokat, de mivel éveken keresztül a sikeres olimpiai szereplésért dolgozott, nem most fogja feladni.

 • Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója kitölti a szerződését, és 2021 nyaráig biztosan a spanyol együttesben játszik – számolt be róla az As című spanyol lap.

 • A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt.