2019. március 19., kedd
József, Bánk

Sport

Willi Orbán: Örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok

Görögország és Észtország ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában október 12-én és 15-én. Marco Rossi csapatába meghívót kapott, és el is fogadta azt a német állampolgársággal is rendelkező, sőt korábban a német utánpótlás-válogatottban is szerepet kapó Willi Orban.

Willi Orban számos Bajnokok Ligája-mérkőzés lépett már pályára, így remek nemzetközi tapasztalattal rendelkezik (MTI/EPA/Filip Singer)

 

Az igazsághoz tartozik, hogy a Kaiserslauternben született, jelenleg a Lipcsében játszó, Orban szerepeltetésének lehetősége először Bernd Storck fejében fordult meg, akkor azonban a középhátvéd még azt mondta, megfontolt, jó döntést szeretne hozni azzal kapcsolatban, hogy mely nemzeti együttesben szerepel, hiszen a német és a lengyel gárdát is választhatta volna. Később Georges Leekens is győzködte, hogy legyen tagja a keretnek, ám a játékos csak nemrégiben hozta meg végleges döntését.
– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – kezdte első nyilatkozatát az RB Leipzig védője. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én – nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, milyen fantasztikusak. Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb tudjam segíteni a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve az én teljesítményemmel is.


Orban döntését nagyban segítette, hogy csapattársa, Gulácsi Péter csak jót mondott a magyar válogatottról (Fotó.mlsz.hu)

A játékosról tudni kell, hogy édesanyja lengyel származású, de német állampolgár, édesapja pedig magyar.
– Amikor kicsi voltam, édesapám sokat beszélt velem magyarul, mert úgy volt, hogy Magyarországra költözünk. Ezért van olyan papírom is, amelyen Orban Vilmos Tamásként szerepelek – mondta a játékos, aki hozzátette, fontosnak érzi, hogy gyorsan, minél többet megtanuljon magyarul, hogy megértse és megértesse magát a többiekkel.
Orban jelenleg a Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya. Szerződése 2022 nyaráig szól, értékét pedig 15 millió euróra becsülik. Korábban két alkalommal – Hollandia és Olaszország ellen – szerepelt a német korosztályos válogatottban is.

– Willi Orban döntésének természetesen nagyon örülök, és remélem, jól fogja magát érezni a csapatunkban, és persze sikeres lesz velünk – fogalmazott a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi. – Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét. 


Kapcsolódó Cikkek

  • Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    A sportoló egy három hónapos felkészülésen vett részt Floridában, s az egyik edzés után társai eszméletlenül találtak rá az öltözőben, kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni.

  • Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén Pat Cortinát nevezte ki a magyar női válogatott élére. A testület köszönetet mond Jari Risku eddigi szövetségi kapitányi munkájáért, a szakember lehetséges további szerepvállalásáról a felek még egyeztetnek. Sikeres világbajnoki szereplés esetén Pat Cortina szerződését a 2019/20-as szezonra is meghosszabbíthatják.