EUR: 358,71 Ft
CHF: 338,71 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Miskolc

Zakatolt a Vadászkürt Expressz

Vadászkürt Expressz elnevezéssel negyedik alkalommal indította el szarvasbőgés-hallgató különvonatát az Északerdő Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mahócai szárnyvonalán.

A program során Ortástetőig, majd Andókúton át Mahócáig közlekedő szerelvények összesen közel háromszáz utast szállítottak a bükki erdőkbe. Az érdeklődésről mindent elárul, hogy már napokkal korábban minden jegy elkelt a programra.


A szerelvények összesen közel háromszáz utast szállítottak a bükki erdőkbe – fotó: Északerdő

Andókúton, a forrástó partján különféle vadászati tematikájú programok és előadások várták az utasokat. Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője a vadászati hagyományokról, Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője pedig az utánkeresésről tartott látványos ismertetőt. A délután folyamán arra is jutott idő, hogy rövid erdei sétákon a természetbarátok felfedezzék a környéket.

A vonatozás mellett érdekes előadásokat is hallgathattak az érdeklődők – fotó: Északerdő

Visszafelé különleges élményben volt részük az utasoknak, hiszen – egy alkalmas helyen – a vasúti kocsikban ülve hallgathatták a gímszarvasok nászának jellegzetes hangját. A rendezvény utolsó helyszíne a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola volt. Itt gímszarvasteríték várta a résztvevőket, az estét a Bükki Vadászkürtösök játéka és a helyi specialitás, az erdőgulyás tette emlékezetessé.

Kapcsolódó Cikkek