EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Ózd

Zökkenőmentes az út a Hangony-völgyben

Megújult a Hangony–Kissikátor közötti útszakasz, amelynek hivatalos átadása is megtörtént. A mintegy 6,5 kilométer hosszú úttest közel 470 millió forintból készült el, így a Hangony-völgyben utazók már minőségi aszfalton közlekedhetnek.

A beruházás a 2017–2018. évi komplex útfelújítási program keretében valósult meg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felügyelete mellett. A fejlesztés nem csupán a Hangony-völgyben élők mindennapi közlekedését teszi biztonságosabbá, de tovább segíti a térség turisztikai vonzerejének erősödését is – mondta a fejlesztésről Riz Gábor országgyűlési képviselő.


A beruházással sokat javult a közlekedés minősége (Balról: Kovács Szilárd Hangony polgármestere, Peiker Tamás  a Magyar Közút megyei igazgatója, Riz Gábor országgyűlési képviselő, Kocsik László Kissikátor polgármestere, valamint Vajvoda Barna a kivitelező Swietelsky Kft. területi főmérnöke)

Az útszakasz felújítása azért is bír különösebb jelentőséggel, mert erről érhető el a Domaházával határos Nógrád megye, és sok Budapest irányába tartó autós is ezt használja. Megyénkben egyébként ebben az időszakban mintegy 65 kilométer hosszon kerül sor útfejlesztésre, a Sajó folyón pedig két hidat építenek újjá, egyiket éppen az Ózdhoz közeli Sajópüspökinél.

Élvezetes a közlekedés a jó minőségű úton

Kapcsolódó Cikkek