EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Ózd

Zökkenőmentesen indult a tanév

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ fenntartásában lévő ózdi intézményekben a 2018/2019-es tanévben 2831 tanuló kezdte meg tanulmányait. A pedagógusállásokat sikerült betölteni, és minden iskolában biztosított a szakos ellátottság.

Míg az országos média egy része 4-5 ezer fős pedagógushiányt emleget, addig városunkban a kapott információk szerint megnyugtató a helyzet. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ fenntartásába Ózd városában 8 általános iskola, 1 gimnázium, szakgimnázium és kollégium, továbbá 2018. szeptember 1-jétől két önálló új intézmény tartozik, mégpedig az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Csillagfürt Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A pedagógusok létszámában mindig voltak és lesznek is mozgások, hiszen az életkörülményeikben beálló változások – nyugdíjazás, gyermekvállalás, más településre költözés – erre hatással vannak. Az állások betöltéséig azonban megbízási szerződésekkel, áttanításokkal, nyugdíjas pedagógusok foglalkoztatásával megoldható a feladatellátás.


Fotó: Lokál
Az ózdi Vasvár úti Általános iskolában idén nőtt a tanulói létszám

A tankerületi központ Ózdon több mint 10 millió forint értékben végzett saját költségvetéséből karbantartási munkákat – festés, fűtéskorszerűsítés, villamoshálózat javítás, csatornajavítás – a nyár folyamán. Az EFOP-4.1.3-17-2017 pályázati konstrukcióban, közel 145 millió forint értékben, öt általános iskola infrastrukturális fejlesztése valósul meg.

A korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő pilot program (EFOP-3.3.5-17) részeként három ózdi iskolában 2018 és 2019 júniusának 3-4. hetében olyan élményszerű, színes közösségi programok valósultak, illetve valósulnak meg bentlakásos nyári táborokban és nyári napközikben, amelyek nem formális tanulási módszerekkel, hanem játékosan fejlesztik a diákok készségeit, képességeiket – kaptuk a tájékoztatást a Kazincbarcikai Tankerületi Központtól.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.