2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Zsarolt és blöffölt Soros egyeteme

Politika blöffnek nevezte Kovács Zoltán kormányszóvivő a Soros-egyetem fenyegetőzését, miszerint az intézményt Bécsbe költöztetnék. A migránspárti milliárdos iskolája régóta kampányol a bevándorlásellenes magyar kormány ellen.

Csütörtök délután az intézmény auditóriumába hívta az összes diákot Michael Ignatieff, a Közép-Európai Egyetem (CEU) rektora, ahol bejelentette, hogy ha a kormány december elsejéig nem írja alá a szerződést New York állammal, akkor Bécsbe költözik az egyetem – írta a 888.hu.


Mint ismert, a CEU a választások előtt is aktívan részt vett a kampányban a kormány ellen, amelyet a kétharmados győzelem után folyamatosan zsarolt. De nem állt meg itt, hiszen az intézmény jelen volt a választások után tartott tüntetéseken, amelyekről körlevélben, ajánlott programként tájékoztatták diákjaikat. Ez etikai kérdéseket is fölvet, hiszen a hallgatóknak így saját tanáraik nyomása alatt kellett dönteniük arról, hogy részt vesznek-e a Soros által pénzelt politikai célú tüntetéseken.

„A kuratórium 2018. december elsejével hagyta jóvá a költözést. A döntés oka az, hogy a magyar kormány eddig nem írt alá olyan nemzetközi egyezményt, amely lehetővé tenné, hogy a CEU New Yorkban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten” – olvasható az egyetem közleményében, tehát a CEU nem költözik el ténylegesen. Ha igen, akkor is csak az amerikai akkreditációjú mesteri és doktori képzésen részt vevőknek kell Bécsbe utazniuk 2o19 szeptemberétől.


– A kormány szerint a CEU bejelentése, miszerint az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy Soros-féle politikai blöff. Az egyetem ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is Magyarországon fog működni – reagált Kovács Zoltán a kormányszóvivő.

Támad a trónörökös

A hisztériakeltés gyakori Sorosék háza táján, hiszen fia, Alexander a New York Timesban jelentetett meg véleménycikket arról, hogy a bedfordi házuk postaládájában talált csőbomba Orbán Viktor és Donald Trump politikájának következménye.

Minek iszik, aki nem bírja?

Egyébként Hillary Clinton, Barack Obama és még Robert de Niro is kapott hasonló küldeményt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.