EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XIII.kerület

Zuglóiak az angyalföldi bringaútért

A rákosrendezői átjáró kerületünket köti össze Zuglóval. Az útvonalat naponta több mint ezer bringás használja – pontosabban próbálja használni.

Elképesztő kihívás embernek-kerékpárnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át.

Sokan vettek részt a felvonuláson (Fotó: Sáfár Tibor)

A Zuglói Kritikus Tömeg most bringás felvonulással mutatta meg, mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson. A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban egy kerékpárutat kérő levelet – ezt egyébként a zuglói polgármesteri hivatalban is megtették – adtak át. Innen a felvonulók visszamentek Rákosrendezőre, ahol egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.

Kutyával is lehet( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.