EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XIII.kerület

Zuglóiak az angyalföldi bringaútért

A rákosrendezői átjáró kerületünket köti össze Zuglóval. Az útvonalat naponta több mint ezer bringás használja – pontosabban próbálja használni.

Elképesztő kihívás embernek-kerékpárnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át.

Sokan vettek részt a felvonuláson (Fotó: Sáfár Tibor)

A Zuglói Kritikus Tömeg most bringás felvonulással mutatta meg, mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson. A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban egy kerékpárutat kérő levelet – ezt egyébként a zuglói polgármesteri hivatalban is megtették – adtak át. Innen a felvonulók visszamentek Rákosrendezőre, ahol egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.

Kutyával is lehet( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.