2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb XIII.kerület

Zuglóiak az angyalföldi bringaútért

A rákosrendezői átjáró kerületünket köti össze Zuglóval. Az útvonalat naponta több mint ezer bringás használja – pontosabban próbálja használni.

Elképesztő kihívás embernek-kerékpárnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át.

Sokan vettek részt a felvonuláson (Fotó: Sáfár Tibor)

A Zuglói Kritikus Tömeg most bringás felvonulással mutatta meg, mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson. A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban egy kerékpárutat kérő levelet – ezt egyébként a zuglói polgármesteri hivatalban is megtették – adtak át. Innen a felvonulók visszamentek Rákosrendezőre, ahol egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.

Kutyával is lehet( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek