2019. április 24., szerda
György

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

1353 mézeskalács szív

Óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval startolt a budafoki székhelyű és Csepelen is segítőközpontot működtető Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése az 1353-as adományvonalon.

Olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek hada segített az első 1353 darab mézeskalács szív elkészítésében. Az immár 23. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtés lehetővé teszi, hogy a segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben támogatni tudja a nélkülöző és bajbajutott családokat. A 1353-as adományvonal hívásával 250 forinttal bárki hozzájárulhat a Szeretet.éhség akcióhoz.

Sztárok és élsportolók sütötték együtt az önkéntesekkel az első 1353 mézeskalács szivecskét
( Fotó: Sáfár Tibor)

A hölgyek mellett Vastag Csaba is derekasan helytállt a munkában (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.