2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szekszárd

145 éves a tűzvédelem

Szekszárd szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Szekszárd Megyei Jogú Város.

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek is felvonultak Szekszárdon Fotó: Nagy Nándor

A látványokban gazdag rendezvény a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a működési területén működő önkéntes tűzoltó-egyesületek tűzoltó-járműveinek felvonulásával kezdődött. Útjuk a Prométheusz parkban ért véget, ahol a délelőtt folyamán bárki megtekinthette és kipróbálhatta az autókat. A rendezvényen Ács Rezső polgármester a tűzoltói hivatást méltatta ünnepi beszéde során, valamint köszönetét fejezte ki a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért, melynek köszönhetően a megyeszékhely, a környező települések, és a megye lakói is biztonsággal hajthatják álomra fejüket – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A kíváncsi érdeklődők is betekintést nyerhettek a tűzoltók világába Fotó: Nagy Nándor

Velencei István nyugállományú tű. ezredes a tűzoltóság szervezetének megalakulásához vezető eseményekről, az elmúlt 145 évről beszélt. A csapatzászlóra Ács Rezső és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató kötött zászlószalagot az évforduló alkalmából.  Elhangzott: a csapatzászló értékeket fejez ki és egyben szimbolizál is. A hazához, a nemzethez, a közbiztonság ügyéhez, az adott szervezethez való tartozás, az esküben vállalt kötelezettségek teljesítésének, az önfeláldozó szolgálatnak és helytállásnak, a hősiességnek és a dicsőségnek is a jelképe. Kiefaber Gábor tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyugállományba vonult bajtársait méltatta beszédében, és az évfordulót ünneplőket is köszöntötte. Ugyanezen a napon díjazták azokat az iskolásokat is, akik a katasztrófavédelem rajzpályázatára jelentkeztek, több mint száz pályaműből emelték ki a legügyesebbeket.

Ács Rezső polgármester a a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért mondott köszönetet a tűzoltóknak Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.