EUR: 332,71 Ft
CHF: 303,29 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Szekszárd

145 éves a tűzvédelem

Szekszárd szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Szekszárd Megyei Jogú Város.

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek is felvonultak Szekszárdon Fotó: Nagy Nándor

A látványokban gazdag rendezvény a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a működési területén működő önkéntes tűzoltó-egyesületek tűzoltó-járműveinek felvonulásával kezdődött. Útjuk a Prométheusz parkban ért véget, ahol a délelőtt folyamán bárki megtekinthette és kipróbálhatta az autókat. A rendezvényen Ács Rezső polgármester a tűzoltói hivatást méltatta ünnepi beszéde során, valamint köszönetét fejezte ki a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért, melynek köszönhetően a megyeszékhely, a környező települések, és a megye lakói is biztonsággal hajthatják álomra fejüket – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A kíváncsi érdeklődők is betekintést nyerhettek a tűzoltók világába Fotó: Nagy Nándor

Velencei István nyugállományú tű. ezredes a tűzoltóság szervezetének megalakulásához vezető eseményekről, az elmúlt 145 évről beszélt. A csapatzászlóra Ács Rezső és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató kötött zászlószalagot az évforduló alkalmából.  Elhangzott: a csapatzászló értékeket fejez ki és egyben szimbolizál is. A hazához, a nemzethez, a közbiztonság ügyéhez, az adott szervezethez való tartozás, az esküben vállalt kötelezettségek teljesítésének, az önfeláldozó szolgálatnak és helytállásnak, a hősiességnek és a dicsőségnek is a jelképe. Kiefaber Gábor tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyugállományba vonult bajtársait méltatta beszédében, és az évfordulót ünneplőket is köszöntötte. Ugyanezen a napon díjazták azokat az iskolásokat is, akik a katasztrófavédelem rajzpályázatára jelentkeztek, több mint száz pályaműből emelték ki a legügyesebbeket.

Ács Rezső polgármester a a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért mondott köszönetet a tűzoltóknak Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.