EUR: 319,94 Ft
CHF: 280,45 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Szekszárd

145 éves a tűzvédelem

Szekszárd szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Szekszárd Megyei Jogú Város.

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek is felvonultak Szekszárdon Fotó: Nagy Nándor

A látványokban gazdag rendezvény a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a működési területén működő önkéntes tűzoltó-egyesületek tűzoltó-járműveinek felvonulásával kezdődött. Útjuk a Prométheusz parkban ért véget, ahol a délelőtt folyamán bárki megtekinthette és kipróbálhatta az autókat. A rendezvényen Ács Rezső polgármester a tűzoltói hivatást méltatta ünnepi beszéde során, valamint köszönetét fejezte ki a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért, melynek köszönhetően a megyeszékhely, a környező települések, és a megye lakói is biztonsággal hajthatják álomra fejüket – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A kíváncsi érdeklődők is betekintést nyerhettek a tűzoltók világába Fotó: Nagy Nándor

Velencei István nyugállományú tű. ezredes a tűzoltóság szervezetének megalakulásához vezető eseményekről, az elmúlt 145 évről beszélt. A csapatzászlóra Ács Rezső és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató kötött zászlószalagot az évforduló alkalmából.  Elhangzott: a csapatzászló értékeket fejez ki és egyben szimbolizál is. A hazához, a nemzethez, a közbiztonság ügyéhez, az adott szervezethez való tartozás, az esküben vállalt kötelezettségek teljesítésének, az önfeláldozó szolgálatnak és helytállásnak, a hősiességnek és a dicsőségnek is a jelképe. Kiefaber Gábor tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyugállományba vonult bajtársait méltatta beszédében, és az évfordulót ünneplőket is köszöntötte. Ugyanezen a napon díjazták azokat az iskolásokat is, akik a katasztrófavédelem rajzpályázatára jelentkeztek, több mint száz pályaműből emelték ki a legügyesebbeket.

Ács Rezső polgármester a a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért mondott köszönetet a tűzoltóknak Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek