2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb Szekszárd

145 éves a tűzvédelem

Szekszárd szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepséget a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Szekszárd Megyei Jogú Város.

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek is felvonultak Szekszárdon Fotó: Nagy Nándor

A látványokban gazdag rendezvény a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a működési területén működő önkéntes tűzoltó-egyesületek tűzoltó-járműveinek felvonulásával kezdődött. Útjuk a Prométheusz parkban ért véget, ahol a délelőtt folyamán bárki megtekinthette és kipróbálhatta az autókat. A rendezvényen Ács Rezső polgármester a tűzoltói hivatást méltatta ünnepi beszéde során, valamint köszönetét fejezte ki a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért, melynek köszönhetően a megyeszékhely, a környező települések, és a megye lakói is biztonsággal hajthatják álomra fejüket – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A kíváncsi érdeklődők is betekintést nyerhettek a tűzoltók világába Fotó: Nagy Nándor

Velencei István nyugállományú tű. ezredes a tűzoltóság szervezetének megalakulásához vezető eseményekről, az elmúlt 145 évről beszélt. A csapatzászlóra Ács Rezső és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató kötött zászlószalagot az évforduló alkalmából.  Elhangzott: a csapatzászló értékeket fejez ki és egyben szimbolizál is. A hazához, a nemzethez, a közbiztonság ügyéhez, az adott szervezethez való tartozás, az esküben vállalt kötelezettségek teljesítésének, az önfeláldozó szolgálatnak és helytállásnak, a hősiességnek és a dicsőségnek is a jelképe. Kiefaber Gábor tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyugállományba vonult bajtársait méltatta beszédében, és az évfordulót ünneplőket is köszöntötte. Ugyanezen a napon díjazták azokat az iskolásokat is, akik a katasztrófavédelem rajzpályázatára jelentkeztek, több mint száz pályaműből emelték ki a legügyesebbeket.

Ács Rezső polgármester a a közel másfél évszázaddal ezelőtti megalakítás óta eltelt időkben végzett munkáért mondott köszönetet a tűzoltóknak Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.