EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Hódmezővásárhely

2021 őszén már villamossal utazhatnak a diákok

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke november 1-jétől a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból épülő, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtásáért felelős kormánybiztosnak nevezte ki Lázár Jánost, Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselőjét. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be a politikus.

– Az elmúlt 150 esztendő legnagyobb beruházásáról van szó, ami egy civilizációs lépést jelent Hódmezővásárhely számára, és a mindennapokban érezhető változást hoz majd mindannyiunknak – mondta el Lázár.


Lázár János, Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtásáért felelős kormánybiztos

A 71 milliárd forintos beruházás három szakaszból tevődik össze. Az első szakasz a Vásárhely belterületén megvalósuló villamossín építése, a második a Szeged–Vásárhely közötti nagyvasúti forgalom korszerűsítése, a harmadik pedig Szegeden belül a villamoshálózat korszerűsítése, valamint a 8+4 szerelvény megépítése. A beruházás a 2021-es tanévkezdésre fog teljesen elkészülni. – Ebben a választási ciklusban ezt tekintem a képviselői munkám lényegének, legfontosabb feladatának. Hódmezővásárhely nyertese a beruházásnak, a város adófizetőinek egy fillérjébe sem kerül – fejtette ki Lázár János.

Hódmezővásárhely belterületén folyamatosak a tram-trainnel kapcsolatos munkálatok.

A sajtótájékoztatón a kormánybiztos elmondta, hogy nemcsak a Szeged–Vásárhely közötti villamosvasút kiépülésének felügyeletével bízta meg Orbán Viktor, hanem az egész dél-alföldi, határon átnyúló régió fejlesztésével. Ezenkívül rövidesen megkezdődhet a Szeged–Szabadka vasútvonal korszerűsítése, a fejlesztések érintik a Szeged és Budapest közötti vonalat is – ezen a szakaszon a menetidő 2 óra 24 perc. Lázár János kiemelte, javaslatot fog tenni arra, hogy ezt a pályát is újítsák fel, hiszen a menetidő a két világháború között is kevesebb volt, mint most. Szeged az ország számára nagy lehetőség, ezért fontos, hogy minél rövidebb idő alatt lehessen a fővárosból eljutni oda.


Kapcsolódó Cikkek