EUR: 336,87 Ft
CHF: 314,33 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Belföld

Guinness-rekord Budapesten! Egy nap alatt 9 városban jártak!

Lapunk segítségével állított be új, utazási Guinness-rekordot két brit férfi. Adam és Chris vasárnap fél tizenkettőkor indult el Londonból, és alig huszonnégy óra leforgása alatt hét fővárost érintve érkeztek hétfőn Budapestre.

Hétfőn 12.21-kor érkezett meg Adam Leyton és Chris Fletcher a Keleti pályaudvarra, megdöntve ezzel a huszonnégy órán belül, csak tömegközlekedéssel érintett fővárosok rekordját. A Lokál Kelenföldön csatlakozott a rekorderekhez, hogy megörökítsük az utazásuk utolsó, legizgalmasabb szakaszát, és hogy rekordjukat a fotókkal és egy, a munkatársunk által aláírt nyilatkozattal bizonyítani tudják.


– Megcsináltuk! Hihetetlen! Egy bombariadó miatt egyórás késéssel érkeztünk Londonból Párizsba, de behoztuk a lemaradást, és kilenc perc híján huszonnégy óra alatt kilenc fővárost látogattunk meg Európa-szerte! Most alig várjuk, hogy igyunk egy sört! – rikkantották, miután leszálltak Budapesten a bécsi vonatról. A fiúk elmondták, hogy az említett bombariadó miatt kis híján meghiúsult a rekordjuk, de az amszterdami reptéren kilenc perc alatt értek a bejárattól a becsekkoláson át a terminálig, így behozták az elvesztett időt.

Brüsszel és Amszterdam után Berlin felé vették az útjukat, onnan érkeztek Prágába. Ott ittak egy finom sört, a rekord egyik feltétele ugyanis, hogy valami helyi nevezetességet is meglátogassanak, mielőtt továbbindulnak.


– Korábban teljesítettem egy másik rekordot, akkor egy nap alatt tizenkét országban jártam, de ez sokkal izgalmasabb volt, hiszen a fővárosokig kellett eljutni, és be is kellett menni a városközpontba. Pozsonnyal nem volt nehéz dolgunk, Bécs is jól szervezett város, tudtuk, hogy ha nem késik a vonat, akkor Budapesten meglesz az új csúcs! Öt útitervünk volt, és a legkevésbé rizikósat választottuk a budapesti befejezéssel – árulta el Adam, a rekord ötletgazdája.

– Kapásból nemet mondtam, de aztán úgy gondoltam, miért ne? A következő terve úgyis az lesz, hogy hogyan érintse a hat kontinenst a legrövidebb idő alatt, arra pedig már tuti nem vesz rá! – mondta Chris nevetve, majd elindultak, hogy igyanak egy sört az Astoriánál…

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek