2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

40 éves a Kastélykert Óvoda

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte a gyulafirátóti Kastélykert Óvoda. Az ünnepségen az intézménybe járó gyerekek is megmutathatták tehetségüket és ügyességüket, de előttük még a felnőttek mondtak néhány dolgot.

Némedi Lajos alpolgármester arról beszélt, hogy jubileumi ünnepségeken részt venni mindig örömteli, a rátótiak pedig büszkék lehetnek az óvodájukra: az óvodapedagógusok odafigyeléssel és szeretettel neveli a gyerekeket, munkájuk mély nyomot hagy, és elkíséri a kicsiket az életben.

Czaun János és Némedi Lajos is részt vettek az ünnepségen (fotó: Domján Attila)

Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője már inkább a jövőbe tekintett: a közelmúltban megkezdődött a vadonatúj óvoda építése, ha minden jól megy, a következő születésnapját már az új helyszínen ünnepelheti az intézmény. Hozzátette ugyanakkor, hogy a rátótiaknak nem kell elbúcsúzniuk a kastélyépülettől, az a jövőben is a közösséget szolgálja majd.

Tóthné Martinkovics Erika elevenítette fel az óvoda történetét (fotó: Domján Attila)


Az óvoda történetét Tóthné Martinkovics Erika intézményvezető foglalta össze. Az egykori préposti kastélyban 1978-ban nyitotta meg kapuit az óvoda, három csoporttal. A gyereklétszám növekedése miatt 1995-ben az iskola épületében egy negyedik csoportot is indítottak.

Az óvodások műsorral kápráztatták el a vendégeket (fotó: Domján Attila)

A négy csoport jövőre, amikor az új óvoda elkészül, már ugyanabban az épületben működhet. Addig is az elöregedett kastélyban vannak, amelyet az elmúlt években folyamatosan javítgatni kellett: a közelmúlt egyik legnagyobb beruházása a nyílászárók cseréje volt 2013-ban, de új bútorokat, játékokat és kerti játszóeszközöket is kaptak.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.