EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Életmód

5 tipikus félreértés a fodrásznál

Többnyire határozott elképzeléssel érkezünk a fodrászhoz. De pontosan érti a fodrász, hogy mire gondolunk? Szinte biztos, hogy nem.

– Visszatérő eset, hogy az elrontott frizura oka egyszerűen az, hogy a vendég és a fodrász nem tisztázzák pontosan az elképzeléseket, még mielőtt a fodrász belevágna.  Írjuk körül, vagy akár mutassuk meg képen is, hogy mit szeretnénk, de legyünk rugalmasak és ne ragaszkodjunk nagyon egy adott fotóhoz, mert nem biztos, hogy hozzánk az illik majd a legjobban – tanácsolta Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője, és felhívta a figyelmet az öt leggyakoribb félreértésre.


  1. Csak két centit a végéből!

Ez talán a legtöbb bosszúságot okozó mondat, mert szinte mindig többet vág a fodrász. De miért nem két centi, a két centi? Leginkább azért, mert amit a vendég két centinek gondol, az valójában három, ráadásul beszárítva ez akár négy is lehet. A legjobb, ha nemcsak mondjuk, hanem mutatjuk is, hogy mekkora nekünk az a két centi.

2. Egy Sassoont kérek.


Számos Sassoon-frizura és vágási technika van. A teljesség igénye nélkül: klasszikus bubi, „A” vonalú bubi, bob, longbob, pixie, aszimmetrikus bubi. A fodrász ezért a meglévő frizurából következtet, hogy melyikre gondolhatott a vendég, de jobb, ha elmagyarázzuk, vagy inkább megmutatjuk pontosan mire gondoltunk.

3. Lépcsőzetes frizurát szeretnék, olyan fokozatos, átmenetest

A fodrász számára a lépcsőzetes és a fokozatos nem feltétlenül jelent egyenletes átmenetet, amire a vendégek általában gondolnak. A lépcsőzetes és fokozatos vágás inkább a divatosabb hajvágások jellemzője, egyértelmű szintkülönbségekkel. Az egyenletes átmenet viszont félhosszú vagy hosszabb frizurák esetén a lefelé hosszabbodó forma kialakításához járul hozzá úgy, hogy a rétegek nem válnak el egymástól, harmonikusan működnek együtt és omlanak egymásra.

4. Melír lesz

Fóliás melír? Balayge vagy copacabana? Esetleg ombre vagy sombre? Melír technikából is több létezik, melyeket könnyű összekeverni. Ebben az esetben inkább mutassunk képet is róla.

5. Szeretném beszínezni a hajam, hogy ne látsszon a lenövés.

A hajszínező nem festék, világosításra például egyáltalán nem alkalmas, csak fedni, árnyalni vagy sötétíteni lehet vele. Sokan tévesen hiszik azt, hogy ha színezést használnak, nem lesz lenövésük. Ez azonban csak akkor igaz, ha a saját, eredeti színhez nagyon közeli árnyalatot használunk.

Kapcsolódó Cikkek