2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Ózd

Várfejlesztés Regécen

Megyénkben Füzér vára szinte újjáépült, a Diósgyőr és a Boldogkő várán pedig jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években. Regécet – az egykori kuruc sasfészket, ahol II. Rákóczi Ferenc gyermekkorában öt évet töltött – 1686-ban Caprara osztrák generális romboltatta le, és 2001-ig csak a gaz nőtt a kövek között.

Akkor 21 millió forintból látogathatóvá tették, tíz év múlva pedig 560 millióból az Öreg-torony is újjáépült. Hamarosan a reneszánsz palota is visszanyeri régi formáját. Bakos Ferenc polgármester szinte várkapitányként harcol a Regéci vár helyreállításért.

Fotó: Lokál
Képalá: Regéc Öregtorony

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.