2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szolnok

Folyik a termelés a Bige Holdingnál

Nagy nyilvánosságot kapott a hazai sajtóban, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda társszervek bevonásával nagyszabású ellenőrzést tartott a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában. A termelés ennek ellenére nem állt le az üzemben.

A cég közleménye szerint a hatóságok indokolatlanul nagy létszámban – megközelítőleg háromszáz emberrel – vonultak a műtrágyagyárhoz, hogy eljárást indítsanak ismeretlen tettes ellen a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett megsértése miatt. Hozzátették, hogy nagyjából 70 rendőrautó vonult fel a területen, a hatóságok a két nap alatt szemlebizottságokat alakítottak, drónokat bocsátottak fel, sátrakat építettek.


Bige László cégénél nem állt meg a munka az ellenőrzések miatt sem

A cég azt is hozzátette, hogy ez a felhajtás felesleges volt, hiszen a bizottságok csupán azt tudták megállapítani, hogy az elrendelt vizsgálatokat a független akkreditált laborok és a szolnoki hatóságok folyamatosan elvégezték és ellenőrizték, tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz hozzájuthattak volna.

Ahogy a Bige Holding Kft. közleménye fogalmaz: a cég munkavállalói mindenben együttműködtek a hatóságokkal, bár azt furcsának találták, hogy az intézkedő szervek tagjai „gazembereknek” nézték őket. Azt is kiemelték, hogy a dolgozók már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez, és „immúnisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra”.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le az eljárást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.