2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Pécs

Fogságba eshetnek a múzeumlátogatók

Új, különleges szolgáltatással bővült a több mint 15 kiállítóhelyet üzemeltető Janus Pannonius Múzeum (JPM). Ezúttal nem egy új tárlattal gazdagodott a kínálat, hanem Kódvadászok címmel szabadulós kalandjáték fogadja vendégeket a Csontváry Múzeum alagsori termeiben.

Egy újságcikk alapján kell elindulniuk azoknak a kalandoroknak, akik a múzeum szabadulós játékában vesznek részt. A történet alapjául egy régész szolgál, aki titokzatos körülmények között eltűnik. A játékban szereplőknek ezt a rejtélyt kell megfejteniük ahhoz, hogy kijussanak a szobából. A kódvadászok képzeletbeli időben és helyszínen járnak, és rejtvényeket, találós kérdéseket kell megoldaniuk, hogy az első teremből a harmadikig eljussanak.


A játékidő 60 perc, ha ezalatt nem sikerült teljesíteni a küldetést – tehát az utolsó szobából is kijutni –, akkor nem nyert a csoport, és a szervezők kiengedik a bent rekedt kalandorokat. Az a csoport viszont, amelyik sikeresen kiszabadul, oklevelet kap, s a diadalról a JPM Facebook-oldalán egy csoportkép tanúskodik majd.

Kapcsolódó Cikkek