2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Zalaegerszeg

Fiatalok estje

Idén is megrendezte hagyományos vacsoraestjét a Fidelitas, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete. A rendezvényen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Fidesz országos alelnöke.

A résztvevők jótékonykodtak is Fotó: Junior

A zalai megyeszékhely méltán lehet büszke, mivel sok fiatal formálja a közéletet – hangzott el a találkozón. A jobboldali szervezetek folyamatosan életre hívnak karitatív programokat, jótékonykodnak, és bátran véleményt mondanak. A magyar fiatalok akkor jártak jól, amikor polgári kormánya volt az országnak, akár az otthon-, vagy a munkahelyteremtésre, vagy a családtámogatási rendszer kiszélesítésére gondolunk – fogalmazott Gulyás Gergely. Szerinte minden fiatal – függetlenül attól, hogy melyik oldallal szimpatizál –, akkor érezheti magát biztonságban és kaphat jobb lehetőséget Magyarországon, ha polgári kormánya van, ezért és értük is van a családi és nemzeti konzultáció.


A szónokok egyetértettek abban, hogy a város szerencsés, mivel aktív a diákönkormányzat, valamint a felsőoktatásban részt vevő szervezetek, emellett a civilek is jó ötletekkel keresik fel a városvezetést. A rendezvény kötetlen lehetőséget biztosított arra, hogy a fiatalok Zalaegerszeg jövőjéről tudjanak beszélgetni a vezetőkkel. A találkozóra Pécsről, Budapestről és Szombathelyről is érkeztek. A Fiatalok estjét 2011-ben szervezték meg először, a jövőben is így szeretnék megköszönni mindazok munkáját, akik sokat tesznek lakókörnyezetükért. Az esten a családok Átmeneti Otthonának konyhájára is jótékonykodtak a résztvevők, közel 220 000 forint gyűlt össze.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.