EUR: 336,40 Ft
CHF: 313,06 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Sport

A 4. kalapból várjuk az Eb-sorsolást

A magyar labdarúgó-válogatott a negyedik kalapból – Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia és Grúzia társaságában – várja az Európa-bajnoki selejtezők jövő vasárnapi sorsolását. 

A csapat ezzel részt vehet a kiadó Eb-helyekért folyó 2020. márciusi rájátszásában, mert a Nemzetek Ligájában további négy kijutást érő helyet is meg lehet szerezni.


Alapesetben másfél év múlva minden osztályban a csoportgyőztesek elődöntő-döntő rendszerben mérkőznek az Eb-indulás jogáért.

Valójában viszont azon csapatok szerepelnek majd a playoffban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradnak a részvételt garantáló első és második helyekről.

Így ha van olyan csoportgyőztes, amely sikerrel vette a hagyományos Eb-selejtezőt, akkor a csoportmásodikok közül a legjobb kerül a helyére a rájátszásba.

Ott a legelőkelőbb helyen rangsorolt válogatott fogadja a legalacsonyabb besorolásút – a második pedig a harmadikat –, és a továbbjutás egy-egy meccsen dől el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek