EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Dunaújváros

A Békéscsaba ellen a Kupában

Kisorsolta a női kézilabda Magyar Kupa párosításait a szövetség. A fordulóban a dunaújvárosi csapat a Siófokot legyőzve jutott tovább, és mint kiderült, a Békéscsaba együttese ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást.

A bajnoki szünet napjaiban is zajlik az élet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál. A közelmúltban tartották a kézilabda-szövetségnél a Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolását. A Kohász a legutóbbi fordulóban 27-22-es győzelemével kiejtette a Siófokot, így természetesen érdekelt volt a párosítások összeállításakor is. Az állva maradt együttesek között volt a sokszoros győztes Győr, valamint a Ferencváros együttese is, de a papírformának megfelelően továbbjutott a nyolc legjobb csapat közé az Érd és a Vác csapata is, ám ennek ellenére György László együttese a Békéscsabát kapta ellenfélként a negyeddöntőben.


Verhető ellenfelet kapott a kupában a DKKA (Archív-fotó)

A csabaiak a bajnokság utolsó előtti helyén szerénykednek, és korábban már összemérték erejüket a DKKA együttesével: akkor hét góllal bizonyult jobbnak az Újváros. A negyeddöntőben a Győr a Mosonmagyaróvárral, a Ferencváros a Váccal, az érdi csapat pedig a Kisvárdával játszik majd a négy közé jutásért, amelyről egy mérkőzés dönt, jövő év februárjában.

Kapcsolódó Cikkek