2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Dunaújváros

A Békéscsaba ellen a Kupában

Kisorsolta a női kézilabda Magyar Kupa párosításait a szövetség. A fordulóban a dunaújvárosi csapat a Siófokot legyőzve jutott tovább, és mint kiderült, a Békéscsaba együttese ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást.

A bajnoki szünet napjaiban is zajlik az élet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál. A közelmúltban tartották a kézilabda-szövetségnél a Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolását. A Kohász a legutóbbi fordulóban 27-22-es győzelemével kiejtette a Siófokot, így természetesen érdekelt volt a párosítások összeállításakor is. Az állva maradt együttesek között volt a sokszoros győztes Győr, valamint a Ferencváros együttese is, de a papírformának megfelelően továbbjutott a nyolc legjobb csapat közé az Érd és a Vác csapata is, ám ennek ellenére György László együttese a Békéscsabát kapta ellenfélként a negyeddöntőben.


Verhető ellenfelet kapott a kupában a DKKA (Archív-fotó)

A csabaiak a bajnokság utolsó előtti helyén szerénykednek, és korábban már összemérték erejüket a DKKA együttesével: akkor hét góllal bizonyult jobbnak az Újváros. A negyeddöntőben a Győr a Mosonmagyaróvárral, a Ferencváros a Váccal, az érdi csapat pedig a Kisvárdával játszik majd a négy közé jutásért, amelyről egy mérkőzés dönt, jövő év februárjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.