EUR: 336,87 Ft
CHF: 314,28 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Székesfehérvár

A cselló hangja, a labda puffanása

Aláírták az egy állandó bérletről szóló szerződést és az egy eseti használatról szóló keretszerződést, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport- és irodai célú részeit Székesfehérvár önkormányzatától.

Hérics Csenge ízelítőt adott a csellóverseny hangulatából Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. Azt, hogy mi és mennyibe kerül, nem részletezzük, hiszen arról a napilapokban már olvashattak. A stadionban a labdarúgó-mérkőzések élveznek elsőbbséget, ugyanakkor a létesítmény multifunkcionalitása miatt az önkormányzat szándéka, hogy a stadion minél több kulturális, vállalati és városi rendezvénynek adjon otthont. A cél, hogy már az első teljes évben kevesebbe kerüljön a városnak az új stadion üzemeltetése, mint a régié.


A testület korábban döntött arról, hogy a stadion üzemeltetője a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. lesz, a rendezvények szervezési feladatait a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. látja el. A stadion mellett helyezkedik el Sóstó, amely egy a mostani beruházásokkal megmentett 200 hektáros természetvédelmi terület, egészen különleges madár- és növényvilággal. Az ehhez kapcsolódó látogatóközpont is a stadionban található, amelynek fenntartásáról a város gondoskodik.

Így néz ki a stadion most, kívülről. Tele élettel másabb lesz… Fotó: Vidi.hu

A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2015 óta önálló intézményként működő zenekar a törvényi kereteknek megfelelően beadta minősítési kérelmét. A minősített zenekari státusszal és a 2020 januárjától elérhető jelentősebb állami támogatásokkal egy újabb, magasabb szintre léphet a társulat. A sajtótájékoztatón hallhattuk a november 25. és december 2. között rendezendő nemzetközi fesztivál főszereplőjét, a cselló hangszert is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.