EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Székesfehérvár

A cselló hangja, a labda puffanása

Aláírták az egy állandó bérletről szóló szerződést és az egy eseti használatról szóló keretszerződést, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport- és irodai célú részeit Székesfehérvár önkormányzatától.

Hérics Csenge ízelítőt adott a csellóverseny hangulatából Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. Azt, hogy mi és mennyibe kerül, nem részletezzük, hiszen arról a napilapokban már olvashattak. A stadionban a labdarúgó-mérkőzések élveznek elsőbbséget, ugyanakkor a létesítmény multifunkcionalitása miatt az önkormányzat szándéka, hogy a stadion minél több kulturális, vállalati és városi rendezvénynek adjon otthont. A cél, hogy már az első teljes évben kevesebbe kerüljön a városnak az új stadion üzemeltetése, mint a régié.


A testület korábban döntött arról, hogy a stadion üzemeltetője a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. lesz, a rendezvények szervezési feladatait a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. látja el. A stadion mellett helyezkedik el Sóstó, amely egy a mostani beruházásokkal megmentett 200 hektáros természetvédelmi terület, egészen különleges madár- és növényvilággal. Az ehhez kapcsolódó látogatóközpont is a stadionban található, amelynek fenntartásáról a város gondoskodik.

Így néz ki a stadion most, kívülről. Tele élettel másabb lesz… Fotó: Vidi.hu

A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2015 óta önálló intézményként működő zenekar a törvényi kereteknek megfelelően beadta minősítési kérelmét. A minősített zenekari státusszal és a 2020 januárjától elérhető jelentősebb állami támogatásokkal egy újabb, magasabb szintre léphet a társulat. A sajtótájékoztatón hallhattuk a november 25. és december 2. között rendezendő nemzetközi fesztivál főszereplőjét, a cselló hangszert is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.