EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Békéscsaba

A diákok megfelelő pályaorientációja a cél

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Tankerületi Központ vezetői együttműködési megállapodást kötöttek annak érdekében, hogy a tankerülethez tartozó általános iskolák diákjainak pályaválasztását közösen segítsék. Az együttműködés célja, hogy a végzős diákok minél megalapozottabb döntéseket hozzanak a továbbtanulásukról. Olyan szakmát, szakképző intézményt válasszanak maguknak, amely megfelel érdeklődési körüknek, és megalapozza jövendő életpályájukat.

Az együttműködési megállapodást október végén írta alá Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója és Bánki András, a tankerületi központ igazgatója. Az eseményt követően egy továbbképzésre is sor került. Ezen a tankerülethez tartozó iskolák igazgatóit, valamint beiskolázási felelőseit tájékoztatták a Pedagógiai Szakszolgálat, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a BSZC szakemberei a beiskolázás részleteiről.


Mucsi Balázs a rendezvényen elmondta, hogy a fiataloknak pályát választani talán életük legnagyobb döntése, ami viszont kihat egész későbbi életükre. Ezért van szükség arra, hogy ők és a környezetükben élők minden lényeges információt időben megkapjanak. A lemorzsolódási adatok igen magasak, körülbelül 11 százalék. Vagyis sokan hagyják el az intézményeket végzettség nélkül. Mivel az oktatás területén mind a centrumnak, mind a központnak fontos ennek a számnak a csökkentése, össze kell dolgozniuk.

Bánki András is megerősítette, hogy a pályaorientáció a két intézmény közös ügye. Együttműködésük nem most kezdődött, viszont most érkezett el az ideje, hogy keretbe foglalják ezt a tevékenységet. Szeretnének utat mutatni a diákoknak, hogy mindenki megtalálhassa a neki legjobb képzést, szakmát. Mindketten lokálpatriótaként azon munkálkodnak, hogy a megfelelő jövőkép bemutatása mellett, a fiatalok Békés megyében keressék a lehetőségeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.