EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Miskolc

A diósgyőri szurkolók elfogadták a tulajdonrészt

A Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület elfogadta a miskolci önkormányzat kétszázalékos felajánlását a labdarúgóklubot működtető DFC Kft. kisebbségi tulajdonrészéből, egyúttal arról is döntött, hogy a gazdasági társaság többségi tulajdonosának szintén kétszázalékos tulajdonrészére vonatkozó felajánlásról tárgyalásokat kezdeményez.

A városvezetés  közleménye szerint az önkormányzat „indítványozza, hogy a DFC Kft. taggyűlésén szülessen döntés az önkormányzati tulajdonrészről szóló felajánlás szurkolói kézbe történő átengedéséről”. A közleményben az áll, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának teljesítménye miatt „az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként kezdeményezi, hogy ugyanezen a taggyűlésen a klub szakmai igazgatója számoljon be a történések okairól”.


Sikeres volt a Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület (DSZK) nyílt elnökségi ülése – fotó: 1910.hu

 

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szeptember 28-án ajánlotta fel ingyenesen a szurkolóknak a kétszázaléknyi tulajdonrészt a kisebbségi tulajdonosként birtokolt 49 százaléknyi hányadból. A polgármesteri hivatal szóvivője akkor azzal indokolta a felajánlást, hogy az élvonalbeli csapat teljesítménye és sikertelensége miatt csalódott szurkolók számára „szinte feltárhatatlan, hogy a diósgyőri foci sportszakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba”, mert a döntéshozatali rendszer kizárólagosságon alapul, „a gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik”.

A Diósgyőr 13 forduló után a 11. helyen áll a 12 csapatos NB I-ben.

Kapcsolódó Cikkek