EUR: 363,78 Ft
CHF: 344,37 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Lemondásra szólították fel a zsidózó jobbikost

Lemondásra szólította fel Szávay István jobbikos parlamenti képviselőt a Fiatal Családosok Klubja közleményben pénteken.

A szervezet hangsúlyozta: elítéli az emberi méltóság bármilyen, verbális vagy tettleges megsértését, azt, hogy bárkit származási, vallási vagy nemi identitása miatt fenyegetés érjen, vagy szóbeli megaláztatást, agressziót kelljen elszenvednie.


Különösen szigorúan kell megítélni azt a helyzetet, amikor mindezt a magyar Országgyűlés “mint a nemzetünk sorsát befolyásoló döntéshozó fórum” felelős tagja közszereplőként követi el – tudatták.

Azt írták: a képviselők esküvel fogadott vállalása, miszerint ők “a magyar nép és az ország érdekeit, társadalmi és gazdasági fejlődését minden erejével” szolgálják, nem teszi megengedhetővé a napokban napvilágot látott képviselői, emberi magatartást.


A Hír TV szerdai videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: előző nap “lezsidózott”, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az illető azt mondta, hogy “nácibűz” van.

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Szávay István csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről, de a parlamenti képviselői mandátumát megtartotta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország jól tartja magát

    Magyarország jól tartja magát

    Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn, napirend előtt szólalt fel az Országgyűlésben, ahol a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen meghozott intézkedések és az összefogás fontosságáról beszélt.

  • 78 százalék elégedett a kormánnyal

    78 százalék elégedett a kormánnyal

    Bő három héttel a veszélyhelyzet kihirdetése után is töretlen a magyar kormány koronavírus elleni intézkedéseivel való elégedettség – derül ki a Nézőpont Intézet szombaton véget ért heti kutatásából.