2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Lemondásra szólították fel a zsidózó jobbikost

Lemondásra szólította fel Szávay István jobbikos parlamenti képviselőt a Fiatal Családosok Klubja közleményben pénteken.

A szervezet hangsúlyozta: elítéli az emberi méltóság bármilyen, verbális vagy tettleges megsértését, azt, hogy bárkit származási, vallási vagy nemi identitása miatt fenyegetés érjen, vagy szóbeli megaláztatást, agressziót kelljen elszenvednie.


Különösen szigorúan kell megítélni azt a helyzetet, amikor mindezt a magyar Országgyűlés “mint a nemzetünk sorsát befolyásoló döntéshozó fórum” felelős tagja közszereplőként követi el – tudatták.

Azt írták: a képviselők esküvel fogadott vállalása, miszerint ők “a magyar nép és az ország érdekeit, társadalmi és gazdasági fejlődését minden erejével” szolgálják, nem teszi megengedhetővé a napokban napvilágot látott képviselői, emberi magatartást.


A Hír TV szerdai videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: előző nap “lezsidózott”, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az illető azt mondta, hogy “nácibűz” van.

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Szávay István csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről, de a parlamenti képviselői mandátumát megtartotta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.