EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Érd

Adományokat várnak a gyerekeknek

Tiszabökényben, Kárpátalján adnak át jövő év januárjában egy napközis nevelőotthont fogyatékkal élő gyermekeknek – őket akarják játékokkal, mesekönyvekkel segíteni a Pest megyei és az érdi Fidelitas fiataljai.

Riebel Zsófia: Továbbra is várjuk a játékokat, mesekönyveket

Az érdi Fidelitas elnöke, Riebel Zsófia a Lokál Extra munkatársának azt is elmondta, hogy mivel itt a kicsiktől egészen az általános iskolásokig minden korosztályból lesznek gyerekek, sokféle játék szóba jöhet: az adományozók hozhatnak plüssállatokat, mesekönyveket vagy akár a nagyobbaknak szóló fejlesztőjátékokat is.


Mindenféle adományok érkeztek

Mindezeket az ott dolgozók kellő figyelemmel, megfelelő szakmai hozzáértéssel osztják szét a gyerekek között. Már október közepétől gyűjtenek, de ha valaki most értesült az akcióról, továbbra is hozhat adományt, mert csak az otthon megnyitásakor, januárban viszik el az összegyűlt holmikat. Az adományozni szándékozók Mohácsy Istvánt, a Pest megyei Fidelitas elnökét (06 20 627 2424) illetve Riebel Zsófiát, az érdi Fidelitas elnökét (06 30 380 1512) kereshetik telefonon, hogy egyeztessenek az ajándékok átadását illetően.

Ezzel nem érnek véget az érdi Fidelitas idei jótékonysági akciói. A hagyományos főtéri adventi vásáron például ismét megtartják a hagyományos sütivásárt: előre csomagolt süteményekkel várják az adományozni kívánókat, és ennek a bevételével is a kárpátaljaiakat támogatják.

Kapcsolódó Cikkek