2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Érd

Adományokat várnak a gyerekeknek

Tiszabökényben, Kárpátalján adnak át jövő év januárjában egy napközis nevelőotthont fogyatékkal élő gyermekeknek – őket akarják játékokkal, mesekönyvekkel segíteni a Pest megyei és az érdi Fidelitas fiataljai.

Riebel Zsófia: Továbbra is várjuk a játékokat, mesekönyveket

Az érdi Fidelitas elnöke, Riebel Zsófia a Lokál Extra munkatársának azt is elmondta, hogy mivel itt a kicsiktől egészen az általános iskolásokig minden korosztályból lesznek gyerekek, sokféle játék szóba jöhet: az adományozók hozhatnak plüssállatokat, mesekönyveket vagy akár a nagyobbaknak szóló fejlesztőjátékokat is.


Mindenféle adományok érkeztek

Mindezeket az ott dolgozók kellő figyelemmel, megfelelő szakmai hozzáértéssel osztják szét a gyerekek között. Már október közepétől gyűjtenek, de ha valaki most értesült az akcióról, továbbra is hozhat adományt, mert csak az otthon megnyitásakor, januárban viszik el az összegyűlt holmikat. Az adományozni szándékozók Mohácsy Istvánt, a Pest megyei Fidelitas elnökét (06 20 627 2424) illetve Riebel Zsófiát, az érdi Fidelitas elnökét (06 30 380 1512) kereshetik telefonon, hogy egyeztessenek az ajándékok átadását illetően.

Ezzel nem érnek véget az érdi Fidelitas idei jótékonysági akciói. A hagyományos főtéri adventi vásáron például ismét megtartják a hagyományos sütivásárt: előre csomagolt süteményekkel várják az adományozni kívánókat, és ennek a bevételével is a kárpátaljaiakat támogatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.