2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Ózd

A gyász ünnepe

Javában fogynak az árusítóhelyeken a virágok, koszorúk, gyertyák és mécsesek. November 1-je a mindenszentek, november 2-a a halottak napja, amikor az elhunytakra, elhunytjainkra emlékezünk szomorúan, miközben tudjuk, hogy az elmúlás az élet velejárója. Az eredetileg katolikus főünnepet, a mindenszenteket idővel más felekezetek is átvették, azóta vallási hovatartozás nélkül mindegyik síron felgyulladhat a hála és szeretet gyertyalángja. Miközben a láng lobog, emlékképek törnek ránk elhunyt hozzátartozónk, barátunk életéből, és elmélkedünk a miértekről. Az élet pedig megy tovább…

Fotó: Lokál
Képalá: Temető

Fotó: Lokál
Képalá: Temető

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.