EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

A gyermekjogok erősítése a családvédelmi konzultáció kiemelt kérdése

A most zajló családvédelmi konzultációnak is kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a gyermeki jogok világnapján az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a konzultáció kérdései a többi között a gyermekek szellemi, lelki és fizikai védelméről, illetve a gyermekek anyához és apához való jogáról is szólnak.


Hozzátették, a kormány várja az emberek véleményét, amelynek alapján megalapozhatja további, a gyermekek védelmét erősítő döntéseit.

Felidézték: Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára A gyermeknek joga van anyához és apához című konferenciához kötődően azt mondta, az egyik legfontosabb cél, hogy a fiatalok biztonságosabb online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek, és el tudják kerülni az ellenük irányuló online támadásokat. Ez a felismerés hívta életre Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiáját és a digitális immunerősítő programot is.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1989. november 20-án fogadta el gyermekjogi egyezményét, azóta ezt a napot a gyermeki jogok világnapjaként tartják számon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek