EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Veszprém

A jó mester példát mutat

Szerda délelőtt a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartották a különböző szakmákon belül újonnan elismerést szerzők mesteravató ünnepséget.

Az eseményen több mint harminc mesterlevelet adtak át a cukrász-, bútorasztalos-, festő-, díszítő-, mázoló-, tapétázó-, gépi forgácsoló, kozmetikus-, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, vaalamint a pincér- és szakácsszakmán belül.


Aki megtanul egy szakmát, tudja értékelni a munkát Markovszky György szerint (fotó: Domján Attila)

– A szakmunka és a mestermunka nélkülözhetetlen eleme annak a közösségnek, amely sikerre akar jutni. Aki megtanul egy szakmát, az másképpen fog nézni azokra a szakemberekre, akik szintén saját maguk által hoznak létre dolgokat. Tudják értékelni a belefektetett munkát – mondta el nyitóbeszédében dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A jó mester szakmailag és emberileg is jó példát mutat (fotó: Domján Attila)

A köszöntőbeszédeket Pap Tamás, a pincér és szakács mestervizsga bizottság elnöke kezdte. Kijelentette: az élethosszig tartó tanulás a huszonegyedik század emberének nélkülözhetetlen feladata, az emberiség jövője a neveléstől függ. A jó mester szakmailag és emberileg is jó példát mutat.

Több mint harminc mesterlevelet adtak át az ünnepségen (fotó: Domján Attila)

Folytatásként Institorisz István szakács mester szólalt fel, aki a tudás helyes módszerekkel történő átadására hívta fel a figyelmet, és egyfajta küldetésként gondol az adott szakma mással való megszerettetésére.

Az ünnepélyes átadón többek között részt vett Ovádi Péter és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő. A zenei hangulatfestésről Kövi Szabolcs gondoskodott.

Kapcsolódó Cikkek