EUR: 356,63 Ft
CHF: 336,61 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb X.kerület

A jövő év végére készül el az új liget

Az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a Sportliget felújítása. Az Újhegyi lakótelepen található 22 hektáros területen a zöldfelület megtartása mellett többfunkciós pihenőpark épül.

Az Újhegyi lakótelepen és Kőbányán élő, sportot, játékot, szabadidős tevékenységet kedvelők részére 2018 novemberétől mintegy 22 hektáros területen megkezdődött a Sportliget felújítása a kőbányai önkormányzat beruházásában. A tervezés kapcsán az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy a hatalmas zöldfelület megőrzése mellett többfunkciós pihenőpark jöjjön létre a jelenlegi elavult, megkopott és csak korlátozottan használható területen − írta honlapján a városrész vezetése az OrientPress Hírügynökségre hivatkozva.

Lerakták az alapkövet, kezdődhet a munka
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Budapest legzöldebb kerületében a valamikori nehézségeket fordítottuk haszonra – mondta Kovács Róbert polgármester a múlt keddi eseményen. – A Sportliget is olyan agyagbánya-terület, amelyből egykor építkeztek, majd feltöltötték, parkosították és szabadidős programokra tették alkalmassá. Mindez mintegy negyven évvel ezelőtt történt, ennyi év után pedig eljött a „ráncfelvarrás” ideje.

Kovács Róbert polgármester jövő év végén adhatja át a Sportligetet
( Fotó: Sáfár Tibor)

A polgármester kiemelte, minden korosztályra gondoltak, az idősebbek is kapnak pihenőparkot, és lesznek speciális, életkoruknak megfelelő sportolási lehetőségek is. Emlékeztetett arra is, hogy a liget felújításával párhuzamosan a park szélén található uszoda felújítása is zajlik egy másik projektben.

A Sportliget rekonstrukciója során az új, központi szociális épületben büfé, vizesblokk és különböző foglalkozások számára kialakított terek létesülnek. Az akadálymentesen megközelíthető fogadótérre a több korosztály számára alkalmas máltai típusú játszótér, illetve látványos vízjáték épül. A ligetben a jelenleginél sokkal több szabadidős és sportolási tevékenységre lesz lehetőség. A streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabdapálya, saját testsúlyos edzőpark, pingpong asztalok, petangue-pályák a legmodernebb fejlesztéssel készülnek. A pool és pláza típusú gördeszkapálya mellett a kerékpárospálya 140 méter, a futókör ezer méter hosszú lesz. A nagyrét mellett szabadtéri színpad, tanösvény és kutyafuttatók is lesznek. A felújítás során 83 új parkolóhelyet alakítanak ki, valamint új közvilágítás és térfigyelő rendszer épül. A beruházás teljes költsége több mint egymilliárd forint, a munkálatok várható befejezési határideje 2019. december vége – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a hírügynökség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek