EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Tatabánya

A jövő gyára érkezik Tatabányára

Európában egyedülálló módon elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fóliát állít majd elő az az autóipari gyár, amelyet a dél-koreai Doosan telepít Tatabányára.

A dél-koreai Doosan 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatás segítségével egy 32 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Tatabányára.


A beruházás bejelentésén Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a Doosan új üzeme Európában egyedüliként fog rézfóliát gyártani elektromos autók akkumulátoraihoz. A Doosan Group európai elnöke a gyár termékei iránti kereslet növekedésére számít a következő években. Jongwoo Kim hozzátette, hogy az építkezés még idén elkezdődik, és várhatóan 2019 második felében ér véget. Schmidt Csaba polgármester szerint jövőbe mutató beruházás valósul meg Tatabányán.

A tervek szerint 80 ezer négyzetméternyi területen egy legalább 180 főt foglalkoztató modern gyártócsarnok épül, ahol 2020 nyarától indulhat meg az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fólia gyártása. A tatabányai gyár kapacitása 2,2 millió elektromos autóhoz elegendő katód gyártására lesz képes éves szinten. A Doosan 2017-ben 17 milliárd dollár árbevételt ért el, 37 országban 38 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Kapcsolódó Cikkek