2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Külföld

A nap képe: Pokoli Kalifornia

A kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra, a hegyek ölésében fekvő Paradise teljesen leégett, talán ha hat épület romjai maradtak meg.

A 27 ezer lelket számláló, többnyire idősek lakta településen több mint húsz ember égett halálra – az otthonában, autóban, vagy menekülve –, az életben maradottak pedig menedékhelyeken, szállodákban, távolabb élő ismerősöknél leltek átmeneti menedékre. Ám ha a teljes területet vesszük figyelembe, ahol a lángok pusztítanak, a halálos áldozatok száma már 42-re emelkedett. A Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvésze egyelőre nem enyhül.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Vízi Mikulás

  Nap képe: Vízi Mikulás

  Érthetően hatalmas érdeklődéssel várták a látogatók a berlini Sea Life akváriumában megjelenő Mikulást és angyalkáját, akik a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is lemerültek a víztartályban élő állatokhoz.

 • Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson.

 • Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.