EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Külföld

A nap képe: Pokoli Kalifornia

A kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra, a hegyek ölésében fekvő Paradise teljesen leégett, talán ha hat épület romjai maradtak meg.

A 27 ezer lelket számláló, többnyire idősek lakta településen több mint húsz ember égett halálra – az otthonában, autóban, vagy menekülve –, az életben maradottak pedig menedékhelyeken, szállodákban, távolabb élő ismerősöknél leltek átmeneti menedékre. Ám ha a teljes területet vesszük figyelembe, ahol a lángok pusztítanak, a halálos áldozatok száma már 42-re emelkedett. A Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvésze egyelőre nem enyhül.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén

    Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén

    Rekordszámú kakapófióka kelt ki idén Új-Zélandon a szokatlanul hosszú költési időszaknak köszönhetően, ezzel ugrásszerűen megnőtt a röpképtelen, súlyosan veszélyeztetett madárfaj populációja.

  • Sikeres és folytatódik a kormány gazdaságélénkítő programja

    Sikeres és folytatódik a kormány gazdaságélénkítő programja

    Kifejezetten sikeres és folytatódik a magyar kormány gazdaságélénkítő programja a Felvidéken és a többi szomszédos országban is – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, miután találkozott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetőivel csütörtökön.