2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

PR

A POIZO befűti a piacot

Az MVM Edison Light Up! korábbi győztesei közül a mentorprogramnak és az anyagi támogatásnak köszönhetően már valódi üzleti sikerekről is beszámolhatunk, például a POIZO esetében.

A 2017-ben a legjobb négy közé választott ötlet zseniális. Kitalálói egy smart mobil infrafűtőtestet alkottak meg, amely a legegészségesebb fűtési technológiát, a távoli infravörös hullámokat alkalmazza. Sokan próbálták meghatározni, hány fokban érzi komfortosan magát az ember, ám ez mindenkinél más. Egyeseknek elég 22 fok, másoknak inkább 24-25 fok a kellemes. A fiatal innovátorok büszkesége, a POIZO választ ad erre a problémára, ötvözve a több száz éves és a legmodernebb technológiákat.


A POIZO maximalizálja a kibocsátott hőenergiát, célzottan a felhasználóra, illetve a beállított fűtendő területekre, 360 fokban érzékelve az elhelyezkedésüket. Lehetőséget nyújt egyedileg megválasztott hőmérsékletek megválasztására ugyanabban a helyiségben. A pályázati sikerük után elindult a projekt a piaci bevezetés felé, miután úgynevezett Magvető befektetési szerződést kötöttek az SFL-el. Megkezdhették a hatékony munkát, és a második prototípusnak köszönhetően, mért körülmények között is tudták bizonyítani a POIZO hatékonyságát.

Nagy előnye a POIZO-nak, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazásával tanítható a rendszer, amely egy okostelefonnal is vezérelhető. Az együttműködés eredményeként a POIZO smart mobil infrafűtőtest mellett a jövőben a Smart Charging applikációval is megismerkedhet az energetikai újításokat használók köre, ami az elektromos autók kapcsán lesz segítségükre. A belföldi értékesítés mellett az USA-ban, Kanadában és Európa egyes országaiban is szeretnének piacot találni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ajándékozás extra figyelemmel 

    Ajándékozás extra figyelemmel 

    Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

  • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.