EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,82 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

A Soros-egyetemet támogatja Brüsszel

Tizenkétszer annyi uniós pénzt nyert pályázat útján a Soros-egyetem, mint a Corvinus – derül ki az Origo birtokába került adatokból.

A lap beszámol arról, hogy a Soros-egyetem a Brüsszel által finanszírozott Horizon2020 program keretében  14,46 millió eurót kapott. A második helyen a magyar egyetemek közül a Semmelweis Egyetem található 9,5 millió eurós támogatással, majd a harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem 8,42 millió eurós támogatással. A Corvinus csupán 1,2 millió eurót kapott.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára minderről korábban azt mondta, „a Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát” – írja az Origo.

Ahogy arról a Lokál is beszámolt a milliárdos tőzsdespekuláns szorgos kis csatlósai egy elég ócska trükkel próbálják igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.

  • További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.