2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

A Soros-hálózat most a Balkánra vetette ki hálóját

Miközben az Európai Unióban összecsapnak a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők, a Soros-birodalom igyekszik terjeszkedni és növelni befolyását a Balkánon. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az elmúlt években Alexander Soros ellátogatott többek között Szerbiába, Albániába, Koszovóba és Macedóniába is.

Soros Györgyék nem rejtik véka alá törekvéseiket a Balkánon, az apa és fia által jegyzett véleménycikk jól példázza, hogy mit is szeretnének elérni a térségben. Feltehetően a délre lévő országokban gyökeret verni és jó sok pénzt keresni, a cikket egyébként a New York Times hozta le még idén júniusban.

Ebben Soros György és fia egy balkáni gazdasági unió létrehozását sürgeti, amelyet a térség nagy gazdasági lehetőségeként kíván beállítani. Hogy ez miért lenne annyira jó lehetőség a régió országainak, az nem derül ki a cikkből, az azonban igen, hogy az EU-nak és az Egyesült Államokkal rossz lenne. A cikk szerint ugyanis javulnának a Balkán tárgyalási pozíciói. Vagyis könnyebben lehetne zsarolni az Európai Uniót – írja az Origo.

Alexander Soros, az álfilantróp milliárdos fia Instragam-oldalán minden alkalommal beszámol a balkáni utazásairól.

Macedónia már a kezük alatt van

Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt a Soros szervezetek az egész világon azon igyekeznek, hogy az őket bíráló, a migránsok ellen fellépő, a saját hazájukat megvédni vágyó ellenfeleiket támadják. Ez nem volt másképp Nikola Gruevszki esetében sem, a volt macedón kormányfő helyzete odáig fajult, hogy élete veszélynek volt kitéve a saját hazájában.

A hazai és külföldi balliberális elit azt igyekszik megetetni a közvéleménnyel, hogy a Nikola Gruevszkivel szembeni eljárás tiszta és törvényes volt, és szó sincs arról, hogy az erősen bevándorlás-ellenes miniszterelnököt azért kellett „kivonni a forgalomból” Macedóniában, mivel teljesen szembement a balkáni országban jelentős teret nyert spekuláns, Soros György érdekeivel – írja az Origo.

Azonban most Alexander Soros leleplezte a birodalom törekvéseit. Ugyanis a kis „trónörökös” idén májusban Macedóniában járt, ahol Gruevszki utódjával,  Zorán Zaevvel találkozott, aki természetesen szívélyesen fogadta.

A jobboldali elnök távozásával Soros György rátette kezét a fejlesztési pénzekre, és kiépítette szerteágazó hálózatát Macedóniában, de a média egy jelentős részét is bekebelezték. Így könnyen országos tüntetési hullámot tudtak kirobbantani Gruevszkiék elleni mondvacsinált korrupciós vádakkal – írja az Origo.

Szerbiába gyakorlatilag hazajár Alex


Az is jól szemlélteti Sorosék balkáni uralmát, hogy ugyan senki sem választotta meg Alexot, hogy közfeladatot gyakoroljon, mégis lényegében minden alkalommal állam és kormányfőkhöz méltó fogadtatásban részesül. A tőzsdespekuláns fia egy éven belül háromszor is megfordult Szerbiában, ahol mindegyik alkalommal Alexandar Vucic szerb államfő fogadta.

Az Origo értesülései szerint Alex Soros arról is beszámolt Facebook-oldalán, hogy milyen ügyekben tárgyaltak Vuciccsal, és kiderült, hogy:


  • Szóba került természetesen a nyílt társadalom Szerbiában történő megerősítésének témája. Azaz a sorosista gondolkodást meghatározó, minden állandó értéket lebontani szándékozó ultraliberális világfelfogás.
  • Egy másik alkalommal a sorosista szervezetek másik kedvenc beszédtémájáról, a romák európai és szerbiai helyzetéről tárgyalt az államfővel.
  • Harmadik alkalommal pedig már kényesebb témát is feszegetett Alex, méghozzá Koszovó helyzetét, illetve a Szerbiával kapcsolatos területi viták rendezésének kérdését. Mint ismeretes, Szerbia nem ismeri el önálló államként a területén lévő Koszovót. Így vélhetően kényes pontokra tapinthatott a birodalom örököse.

Albániában is szívesen látják a családot

Aki követi az ifjabb Soros Instragam-tevékenységét, láthatja, hogy jó,baráti viszonyt ápol az albán miniszterelnökkel is Alex. Erre utal, hogy láthatóan nemcsak hivatalos úton járt már a balkáni országban, hanem lazítani is.   

Ennek kapcsán meg kell jegyezni azt is, hogy arról cikkeztek mostanság az Egyesült Államokban, hogy az albániai nagykövet, David Lu Kirgizisztánban folytatja a külszolgálatot a Szenátus jóváhagyásával. Lút egyértelműen Soros emberének tartják, és hozzáteszik, hogy Lu a nyílt társadalom tanait mind ez idáig széleskörűen terjesztette az albán fővárosban, Tiranában – írja az Origo.

Így nem csoda, hogy a nyílt társadalmi tanok hirdetése következtében ilyen szívélyesen fogadják Sorost Albániában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek