2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Belföld

A szociális gondoskodás mindannyiunk közös ügye

A szociális területen végzett munka – mint például a gyermekvédelem, vagy a fogyatékosok megsegítése – nem csak két ember, illetve a szociális szakma és a kormány “magánügye”, hanem mindannyiunk közös feladata – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén arról beszélt, hogy Magyarországon 2007 óta november 12-e a szociális munka napja, és ez az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés.


A területen dolgozókat köszönet illeti, mert ők rendelkeznek hittel, bátorsággal és nyitottsággal is – mondta.

Az államtitkár szerint a szociális területen tevékenykedők csodája, hogy tudnak közösséget és csapatot alkotni: egy dologért tesznek, hogy megsegítsenek egy rászoruló embert.

Fülöp Attila kiemelte: a kormány a jövőben is támogatni kívánja a szociális területen dolgozók munkáját és felelősségvállalását.

Az ünnepségen Fülöp Attila, Zsigmond Barna Pál (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Nagy István alpolgármester újpesti szociális munkáért díjakat adtak át.

Kapcsolódó Cikkek