EUR: 363,66 Ft
CHF: 343,56 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Belföld

A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat

A szociális munka a nemzetgazdaságra is kihat, ha a hajléktalanok, a fogyatékossággal élők a segítség révén vissza tudnak integrálódni a társadalomba és munkát tudnak vállalni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, ami a szociális területen történik, hosszútávon akkor tartható fenn, ha felelősségvállalásra tanítják a rászorulókat.


Emiatt szerinte arra kell törekedni – amit a kormány tett az elmúlt években -, hogy erősítsék az szociális ágazatban dolgozók megbecsültségét, és minél szélesebb körben biztosítsák a “felelősségre vezető gondoskodást”.

Az államtitkár kiemelte, a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülését jelzi, hogy az elmúlt hat évben mintegy 65 százalékkal nőtt az átlagbérük.

A 2017-ben bevezetett szociális munka napja pedig a szociális területen dolgozók társadalmi megbecsülését szimbolizálja, és mintegy százezer ember munkájára hívja fel a figyelmet – tette hozzá.

Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének hétfői nyilatkozatára reagálva, miszerint nem valósult meg a szociális ágazatban az ígért béremelés, Fülöp Attila azt mondta, a szociális területen dolgozók mintegy húsz éve követelik az emelést, az ellenzéki képviselők kormányzati pozíciójuk idején mégsem tettek ennek érdekében. Hangsúlyozta, a számszerű adatok valós növekedést mutatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója és Fürjes Balázs államtitkár közösen kéri Karácsony Gergely Főpolgármestert, hogy oldja meg a szerdán kialakult tömegközlekedési helyzetet.

  • Nyitva, de tisztítva

    Nyitva, de tisztítva

    A legtöbb helyen a piacok, mint a friss élelmiszerek beszerzésének legfőbb forrásai a járvány idején is nyitva tartanak, de a megfelelő óvintézkedések mellett.