EUR: 336,73 Ft
CHF: 314,48 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

A szövetkezeteknek élnie kell a modern gazdaság lehetőségeivel

Meg kell találni azokat a szabályozási formákat a szövetkezeteknél, amelyek élnek a modern gazdaság adta lehetőségekkel és feltételekkel, emellett nyitni tudnak újszerű ágazatok irányába is, például a startupok világa felé – mondta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke kedden a Hangya Szövetkezetek Együttműködésének rendezvényén, Budapesten.

Kósa Lajos a Hangya alapításának 120, újra alapításának 20 éves jubileumi rendezvényén kiemelte, ehhez a szabályozás megváltoztatása szükséges. A szövetkezeti modellnek mint gazdasági, társas vállalkozási formának nyitnia kellene az innovációs szektorok irányába.


Gulyás Imre, a Hangya ügyvezető elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy örömteli feladat megemlékezni a magyar szövetkezeti mozgalom elindításáról. A magyar szövetkezés atyjának is nevezett gróf Károlyi Sándorról, az ő vidékmentő és gazdaságszervező tevékenységéről, és mások áldozatos munkájáról, akiknek köszönhetőn 1938-ra a Hangya Közép-Európa legnagyobb vállalatcsoportja lett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek