2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

A tapasz is kitisztítja a bedugult orrot

Bár kellemetlen, felnőtteknél a hideg időben előforduló nátha viszonylag gyorsan, magától elmúlik. Más a helyzet azonban az óvodások, kisgyermekek esetében, hiszen ők az orrlégzés problémáit sokkal nehezebben élik meg, a felgyülemlő légúti váladékok pedig ehhez társulva komolyabb gondokat is okozhatnak.

Mire és miért érdemes odafigyelnünk? Mit tehetünk, ha a gyermek rosszul viseli az általános megoldási javaslatként felmerülő orrcseppek, orrspray-k, orrszívó porszívók alkalmazását?


A szakemberek úgy tartják, nátha estén a helyzet komolysága az életkorral fordítottan arányos. Az óvodások, kisgyermekek ugyanis még nem tudnak helyesen orrot fújni, így az őszi náthák idején egy orrdugulás kialakulása után a probléma könnyen elfajulhat, ha nem figyelünk oda.

A szabad légzést gátló jelenség ugyanis nem csak az alvást befolyásolja, a miatta felgyülemlő orrváladék komoly szövődményeket okozhat, például arcüreg-, középfülgyulladás formájában vagy hörghurutként. Bár az orrfújás problémája később megoldódik, de ha gond van a levegővétellel, oda az alvás, amit nagyobb gyermekeknél is a bőrén érez az egész család egy-egy átvirrasztott éjszaka után. Rengeteg gyártó kínál ilyen problémákra orrcseppeket vagy spray-ket.


A gond ezekkel az, hogy sok gyermek nem szereti, ha valamit belecsöppentünk vagy fújunk az orrába. Ha az orrcseppet nem szereti a gyermek, legyen bármennyire ügyes az eszköz, megvan az esély rá, hogy a váladék leszívására berregő motorral megalkotott orrszívó porszívót sem hagyja majd az orrába helyezni. Mit tehetünk ilyen esetekben?

Alternatívaként alkalmazhatunk párolgó növényi balzsamolajokkal átitatott Spiranto tapaszokat. Itthon még csak most kezdenek elterjedni, de az olyan modern alternatív orvostechnikai eszközök, mint például a Spiranto légzéskönnyítő tapasz, hatékonyan egyesítik magukban a gyógyszeripar pontosságát a gyógynövények értékes kivonataival.

Az eredmény praktikusan használható, hiszen elég a ruhára vagy a  pizsamára tapasztani, semmit nem kell az orrba fújni vagy cseppenteni. Ráadásul ellenőrzött körülmények között, fix összetétellel készülnek, így minden tapasz egyforma erővel bír.

Az orrdugulás megszüntetésére szolgáló Spiranto tapasz természetes hatóanyagai, az eukaliptusz-, menta- és levendula-balzsamolajok természetes párolgása segíti a légzést. A növények fertőtlenítő, nyugtató, vírusölő hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat.
Egy Spiranto tapasz 6-8 órán át hat, használata kétéves kor felett javasolt, de orrdugulás esetén nemcsak a kicsiknél, hanem a felnőtteknél is jó szolgálatot tesz. A Spiranto tapasz orvostechnikai eszköz, amely vény nélkül megvásárolható bármely patikában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó “összeborulása” – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.