2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Miskolc

Advent a Szent István téren

Miskolc Polgármesteri Hivatala – a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével együttműködve – idén a közösségek adventjére várja a gyermekeket, diákokat, valamint a cégek, vállalatok, multik, vagyis a munkahelyek és az intézmények csapatait. 

Óvodásokat és 4. osztályig az általános iskolák tanulóit várják az adventi gyermekfoglalkoztató programokra. Eddig 1200 óvodás és általános iskolás csoport jelentkezett a közel 50 időpontra. A miskolci iskolások és óvodások karácsonyi készülődéséhez jól illeszkedik ez a közösségi program.


Az Advent Miskolc programközpontjában, a Szent István téren felállították Magyarország első Éneklő Fenyőjét. A 10 méter széles alapon nyugvó, 7 méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között két és fél tonna fenyőágat és 300 méter világító füzért használtak fel. Az Éneklő Fenyő a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja, a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják be magukat az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként. A Szent István téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásakor Miskolc a családokat is ünnepli: a négy gyertyagyújtás az anya, az apa, a gyermek és a család fogalma köré épül.

Ismét felgyúlnak az ünnepi fények a belvárosban

Az Advent Miskolc színpadán Miskolc ifjú tehetségei mellett igazi sztárok adnak karácsonyi koncertet. Az ünnepi fények és a városháza fényfestése mellett idén is megnyílik az Angyalkert, naponta kinyitják a főtéren lévő adventi naptár ablakait, és óriáskerékről is megnézhetjük az ünnepi fénybe öltözött belvárost. A Szent István téren felállított sütigyár és az ország legnagyobb szeretetdoboza várja az adományokat, amelyeket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttat el a rászorulóknak.


Idén sem maradunk adventi villamos nélkül – fotó: Facebook

Miskolc páratlan karácsonyi programkínálatát a város adventi villamosa teszi teljessé, amely december 2-án a gyertyagyújtási ünnepség végére érkezik a Szent István térre.

Ünnepi fények Miskolcon – fotó: Tóth György

Kapcsolódó Cikkek

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Javult, de nem az igazi

  Javult, de nem az igazi

  Némileg csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de így is az ország nagy részén kifogásolt a levegőminőség – jelentette be a hétvégén a tisztifőorvos, aki szombaton a Facebook-oldalán azt írta: kifogásolt a levegő minősége huszonhét településen.