EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb IV.kerület

Andi nagy kalandja a focilabdával Marokkóban

Most először avatnak női világbajnokot footgolfban a decemberben, Marokkóban tartandó vébén. Hazánkat a magyar bajnok Ujvári Izabella és az ezüstérmes Dreilinger Andrea képviseli majd Afrikában. A tizenegy éve Újpesten élő kétgyermekes Andi nehezen szánta rá magát, hogy decemberben tíz napra távol legyen szeretteitől, de a kihagyhatatlan esélyre, egy világbajnokságon való szereplésre ő sem mondhatott nemet.

A cél minél kevesebb rúgásból a lyukba rúgni a labdát

– A baráti társaságunk már jó ideje játszott, mikor a férjem is csatlakozott a footgolfos társasághoz. Mikor a gyerekek elég nagyok lettek, én is kipróbáltam, mivel láttam, nem is lehetetlen ez egy nőnek. Jó ötletnek tűnt, hogy havonta egyszer egy teljes napra én is ki tudjak kapcsolódni – elevenítette fel emlékeit a kezdetekről Andi, aki több összetevőt is kiemelt, ami miatt megragadt a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportágban. – Gyönyörű környezetben kapcsolódhatok ki, és nagyon jó a versenyek hangulata.


Hamar rájött, a kezdeti ismerkedés után gyors fejlődés tapasztalható annál, aki rendszeresen űzi ezt a mozgásformát.

– Nándi, a férjem nagyon sokat segített. Ki kellett például tapasztalnunk, milyen rúgásformában tudok érvényesülni. Korábban semmi közöm nem volt a labdához, atletizáltam és futok a mai napig. Nyert a spicc, ezzel tudok a legnagyobbat és legpontosabban lőni, nem mellesleg ettől nem fáj a térdem.


Andinak hosszútávfutóként a labdával is meg kellett barátkoznia

Saját bevallása szerint nem gondolta volna, hogy valaha majd a válogatott tagjaként világbajnokságra készülhet.

– Év eleje óta arra készülök, hogy kijussak a vb-re, ehhez mindig felépítettük, hogyan is kell megjátszanom az adott bajnokin a pályákat. Amikor kiderült, hogy ez végül sikerült, nem voltam biztos benne, hogy el is utazom. Kétgyermekes családanyaként kell őket itthagynom, kihagyva az ovis karácsonyt és adventi műsorokat. De tudom, hogy fantasztikus férjem van, aki helyt áll majd otthon, míg én Marokkóban leszek.

Már volt magyar arany

A 2009-ben indult világhódító útjára footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

 

Itt a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.