EUR: 366,20 Ft
CHF: 346,41 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Eger

Átadták a déli iparterület összekötő útját

Lezárult a déli iparterület alapinfrastuktúra-fejlesztése, a projekt 1,2 milliárd forintból jött létre. Az útfelújítás mellett kiépítették a közvilágítást, valamint két buszmegállót, illetve egy személy- és egy teherautóparkolót is létrehoztak.

– Az elmúlt évtizedeket tekintve ez a város legfontosabb munkahelyteremtő beruházása, hiszen eddig már két egyedi kormánydöntéssel támogatott ipari fejlesztés valósult meg a térségben, és egy harmadik, hasonló fejlesztés előkészítése kezdődött meg – jelentette ki Habis László polgármester az átadón, majd hozzátette: régóta dolgoznak a déli iparterület bővítésén, ami Egerben nem egyszerű feladat, hiszen a vasút által eddig elzárt terület jelentős közműberuházásokat igényelt. Ahhoz, hogy gyárak létesüljenek a területen, elsősorban közúti csatlakozásra volt szükség.


Összesen két kilométeren végeztek pályaszerkezet-felújítást, és új útszakaszt is átadtak, valamint több mint tizennégyezer négyzetkilométer burkolt útfelületet hoztak létre, ami a Faiskola és a Külső sor utca között nagyban megkönnyítette a zökkenőmentes forgalmat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.