2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Eger

Átadták a déli iparterület összekötő útját

Lezárult a déli iparterület alapinfrastuktúra-fejlesztése, a projekt 1,2 milliárd forintból jött létre. Az útfelújítás mellett kiépítették a közvilágítást, valamint két buszmegállót, illetve egy személy- és egy teherautóparkolót is létrehoztak.

– Az elmúlt évtizedeket tekintve ez a város legfontosabb munkahelyteremtő beruházása, hiszen eddig már két egyedi kormánydöntéssel támogatott ipari fejlesztés valósult meg a térségben, és egy harmadik, hasonló fejlesztés előkészítése kezdődött meg – jelentette ki Habis László polgármester az átadón, majd hozzátette: régóta dolgoznak a déli iparterület bővítésén, ami Egerben nem egyszerű feladat, hiszen a vasút által eddig elzárt terület jelentős közműberuházásokat igényelt. Ahhoz, hogy gyárak létesüljenek a területen, elsősorban közúti csatlakozásra volt szükség.


Összesen két kilométeren végeztek pályaszerkezet-felújítást, és új útszakaszt is átadtak, valamint több mint tizennégyezer négyzetkilométer burkolt útfelületet hoztak létre, ami a Faiskola és a Külső sor utca között nagyban megkönnyítette a zökkenőmentes forgalmat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.