EUR: 322,00 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Eger

Átadták a déli iparterület összekötő útját

Lezárult a déli iparterület alapinfrastuktúra-fejlesztése, a projekt 1,2 milliárd forintból jött létre. Az útfelújítás mellett kiépítették a közvilágítást, valamint két buszmegállót, illetve egy személy- és egy teherautóparkolót is létrehoztak.

– Az elmúlt évtizedeket tekintve ez a város legfontosabb munkahelyteremtő beruházása, hiszen eddig már két egyedi kormánydöntéssel támogatott ipari fejlesztés valósult meg a térségben, és egy harmadik, hasonló fejlesztés előkészítése kezdődött meg – jelentette ki Habis László polgármester az átadón, majd hozzátette: régóta dolgoznak a déli iparterület bővítésén, ami Egerben nem egyszerű feladat, hiszen a vasút által eddig elzárt terület jelentős közműberuházásokat igényelt. Ahhoz, hogy gyárak létesüljenek a területen, elsősorban közúti csatlakozásra volt szükség.


Összesen két kilométeren végeztek pályaszerkezet-felújítást, és új útszakaszt is átadtak, valamint több mint tizennégyezer négyzetkilométer burkolt útfelületet hoztak létre, ami a Faiskola és a Külső sor utca között nagyban megkönnyítette a zökkenőmentes forgalmat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.