2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Pécs

Átadták a Magyar Fiatalokért díjakat, Rátgéber Lászlót is kitüntették

Kitüntették Rátgéber Lászlót, aki az egyetlen olyan magyar kosárlabdaedzőként a női és férfi felnőtt válogatottnak is volt a szövetségi kapitánya.

– Fiatalokkal foglalkozni az egyik legszebb és legnehezebb feladat. Szép kihívás, mert a fiatalokban ott van a jövő, hatni lehet az életük alakulására, ugyanakkor nehéz is, mert óriási felelősséget jelent, valamint a fiatalok kérdeznek, vitatkoznak és kritizálnak is – mondta Novák Katalin államtitkár a Magyar Fiatalokért díj ünnepélyes átadóján.


Halzl József, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke és Rátgéber László kosárlabdaedző kapta idén a fiatalokért kiemelkedő munkát végző szakemberek tevékenységét elismerő díjat. – Halzl József egész élete önmagáért beszél, és hitelessé teszi személyét. A Rákóczi Szövetségen keresztül sokat tett a határon túli magyarok önbecsüléséért, az anyaországban élőknek pedig ismereteket adott róluk. Rátgéber László élete is olyan mintát mutat, amelyből jó merítkezni, jó a nyomdokaiban járni, át tudta adni a sport iránti szenvedélyt, és bebizonyította, hogy a sport nemcsak a fizikumot erősíti, hanem a szellem és a jellem formálásához is hozzájárul – méltatta a díjazottakat az államtitkár.

Rátgéber László(jobbról a második) 1966-ban született a szerbiai Újvidéken. Ő az egyetlen magyar kosárlabdaedző, aki a női és férfi felnőtt válogatottnak is volt a szövetségi kapitánya. Az irányításával nyílt meg idén Pécsen az utánpótlásnevelést segítő Nemzeti Kosárlabda Akadémia.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.