EUR: 334,15 Ft
CHF: 311,08 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Átadták a Magyar Futball Akadémia utánpótlásközpontját

Orbán Viktor miniszterelnök és George F. Hemingway klubtulajdonos múlt csütörtökön adta át a Budapest Honvéd labdarúgócsapat Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját.

George F. Hemingway és Orbán Viktor hivatalosan is átadta a centrumot
(Fotó: Keresztesi Balázs)

− A magyar futball számára kiemelkedő esemény ez, mert amikor jól ment a Kispestnek, jól ment a magyar futballnak is − jelentette ki a kormányfő, aki leszögezte: a kormány támogatja, hogy minden iskolás sportoljon, mert „minden nemzet olyan lesz, mint a fiataljai”. A kispesti csapat sálját viselő Orbán Viktor az akadémistákhoz fordulva arról beszélt, a legfontosabb, hogy jó versenyző típusú emberekké váljanak, mert ha ezt megtanulták, mindent tudnak, amit az élet bármely területén hasznosíthatnak − foglalta össze a hallottakat az MTI.


Számtalan tehetség készülhet a jövőben a Temesvár utcában
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Honvéd és a válogatott

Baráth Botond (balra) az utóbbi két válogatott mérkőzésen is szerephez jutott (fotó: MTI)

A kormányfő kiemelte, a Magyar Futball Akadémia növendékei ötször nyerték meg a Puskás Suzuki Kupát, húsznál több korosztályos bajnoki címet szereztek, hatvannál is többen váltak élvonalbeli labdarúgóvá, és négyen a válogatottban is bemutatkoztak. Hozzátette, Marco Rossi személyében a jelenlegi szövetségi kapitányt is a Honvédnak köszönheti a magyar labdarúgás.

Hemingway felidézte, odáig vezetett 30-40 év hanyagsága, hogy amikor 2006 nyarán megvette a klubot, és kilátogatott a Bozsik Stadionba, életében először látott szabadon szaladgáló patkányt.

− Az elmúlt években a sporttámogatás soha nem látott mértékű. Ebbe illik bele a Magyar Futball Akadémia új komplexuma is, amely soha nem jött volna létre a magyar kormány támogatása nélkül − hangsúlyozta.


A Magyar Futball Akadémia mostanáig az újjáépítés előtt álló Bozsik Stadionban működött. Az új komplexum alig több mint egy kilométerre van a Honvéd otthonától, a Temesvár utcából a Bozsik József sétány vezet a létesítményhez, amely az erdei futópálya mellett hét szabványos méretű, köztük két műfüves pályát tartalmaz. Ezeket az együttes korábbi legendáiról, Puskás Ferencről, Budai II. Lászlóról, Détári Lajosról, Kozma Mihályról, Bozsik Józsefről, Tichy Lajosról és Kocsis Sándorról nevezték el, a nyolcadik pedig kispályákat foglal magában. A központi épületben található a konditerem, a játékosok pedig kétágyas szobákban lakhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.