EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Kecskemét

Átadták az anyanyelvi verseny megyei díjait

Kiosztották az Országos Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulójának díjait a Zrínyi Ilona Általános Iskola sportcsarnokában. Kiderült, hogy melyik iskola indította a legtöbb csapatot, és ki kapta idén a tanári fődíjat.

Sok tehetséges diák gyűlt össze a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Itt rendezték meg ugyanis a 2018. évi Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulójának eredményhirdetését. A Bolyai Csapatversenyt a matematika mellett 2005 óta rendezik meg magyar nyelv és irodalom tantárgyból is harmadik osztálytól felfelé általános iskolások, illetve 7. és 8. osztályos gimnazisták számára. A díjakat Berente Tünde, a Kecskeméti Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Mák Kornél alpolgármester, Lovrity Sándorné, az Arany János Iskola intézményvezetője, Szalayné Mónus Ildikó, a Vásárhelyi Iskola intézményvezetője, a házigazda Zrínyi Iskola képviseletében pedig Knódel Éva intézményvezető helyettes adta át a négyfős csapatoknak. Második helyen végzett a Dumbledore serege: NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola, Borbás Katalin Fanni, Caruso Aurelia, Fodor Ildikó, Amira Zilahi Eszter Boglárka 164 ponttal.


Országos Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei eredményhirdetése Zrínyi

 

Elsőként a hatodik, ötödik és negyedik díjas csapatokat szólították színpadra, majd a dobogósok elismerése következett. Legvégül adták át a különdíjakat. A tanári fődíjat, amelyet a felkészítők versenyben részt vevő diákjainak száma és eredményessége alapján ítélnek oda, Berki Judit, a Katona József Gimnázium magyartanárja vehette át. A legeredményesebb kecskeméti általános iskolai csapat különdíját két csapat között osztották meg. Azonos pontszámuk miatt a  Református Általános Iskola Nyelvművelők Csapata és a Zrínyi Ilona Általános Iskola Jobb, bal, jobb, jobb csapata vehette át ezt az elismerést. Különdíjban részesült a legtöbb versenyzőt indító kecskeméti általános iskola, idén a Vásárhelyi Pál Általános Iskola.

Miután minden díj és ajándék gazdára talált, átadták az első helyen végzett csapatoknak a meghívókat a budapesti versenyre. Ők képviselik majd megyénként december 8-án a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.