2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Eger

Átadták az M25-ös út északi ütemét

Több évtizedes várakozás után végre épül az autópályát Egerrel összekötő M25-ös út, most pedig a munkálatok félidejéhez érkeztünk – jelentette ki Nyitrai Zsolt az út északi ütemének átadó ünnepségén, amelyen mások mellett beszédet mondott Mosóczi László államtitkár is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: Magyarország gyorsforgalmi törzshálózata öt éven belül szinte teljesen kiépül. Szólt arról is, hogy a kormány a közeljövőben dönthet az Egert elkerülő út előkészítésének programba emeléséről is.


Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M25 átadása közben (középen)

– Míg mások csupán megígérték, mi megcsináljuk! Egri látogatásán megállapodtunk Orbán Viktor miniszterelnökkel, aláírtuk a megállapodást, megkaptuk a forrásokat és íme, már a beruházás felénél tartunk. Az M25-ös bekapcsolja a térséget az ország vérkeringésébe, gyorsabb, biztonságosabb lesz a közlekedés, több vállalkozás és turista jöhet hozzánk, mindez pedig az itteni gazdaságot, az emberek jólétét segíti majd. Emellett elkezdődhet az egri intermodális közlekedési csomópont tervezése, valamint ígéretet kaptunk a megyeszékhelyet elkerülő út építésére is – mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgatójától megtudtuk: a most átadott útszakasz 3,9 kilométer hosszú, melyhez 2,5 kilométernyi szervizút, egy aluljáró és egy külön szintű csomópont is kapcsolódik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.