EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Eger

Átadták az M25-ös út északi ütemét

Több évtizedes várakozás után végre épül az autópályát Egerrel összekötő M25-ös út, most pedig a munkálatok félidejéhez érkeztünk – jelentette ki Nyitrai Zsolt az út északi ütemének átadó ünnepségén, amelyen mások mellett beszédet mondott Mosóczi László államtitkár is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: Magyarország gyorsforgalmi törzshálózata öt éven belül szinte teljesen kiépül. Szólt arról is, hogy a kormány a közeljövőben dönthet az Egert elkerülő út előkészítésének programba emeléséről is.


Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M25 átadása közben (középen)

– Míg mások csupán megígérték, mi megcsináljuk! Egri látogatásán megállapodtunk Orbán Viktor miniszterelnökkel, aláírtuk a megállapodást, megkaptuk a forrásokat és íme, már a beruházás felénél tartunk. Az M25-ös bekapcsolja a térséget az ország vérkeringésébe, gyorsabb, biztonságosabb lesz a közlekedés, több vállalkozás és turista jöhet hozzánk, mindez pedig az itteni gazdaságot, az emberek jólétét segíti majd. Emellett elkezdődhet az egri intermodális közlekedési csomópont tervezése, valamint ígéretet kaptunk a megyeszékhelyet elkerülő út építésére is – mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgatójától megtudtuk: a most átadott útszakasz 3,9 kilométer hosszú, melyhez 2,5 kilométernyi szervizút, egy aluljáró és egy külön szintű csomópont is kapcsolódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.