EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

Ausztrália is kilép az ENSZ-paktumból

Szinte nem telik el nap, hogy ne lépne ki újabb ország az ENSZ migrációs paktumának elfogadási folyamatából, tegnap például Scott Morrison ausztrál miniszterelnök jelentette be: nem fogják aláírni az egyezményt, mert az veszélyeztetné országuk határait.

Az ausztrálok bejelentése sem meglepetés, hiszen azon tagállamok közé tartoznak, amelyek már a nyáron felemelték szavukat a Soros-paktumnak is nevezett tervezet ellen, amelynek megszövegezése során – mint ismert – nagy szerep jutott annak a Louise Arbournak, aki korábban a Soros György által pénzelt, brüsszeli Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt.


Így a dokumentum nem meglepő módon túlzottan migránspárti. A tagállami kritikák szerint a paktum elmossa a törvényes és az illegális migráció közötti különbséget, és minden olyan jogosultsággal felvértezné a jogsértően vándorlókat, mint azokat, akik törvényes keretek között igyekeznek hazát váltani. A Soros-paktum elfogadási folyamatából természetesen Magyarország az elsők között lépett ki. Hazánkon és Ausztrálián kívül a következő országok utasították el a tervezetet: az Egyesült Államok, Ausztria, Csehország,  Bulgária és Lengyelország. Észtországban pedig kormányválság alakult ki az ügy miatt.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek