EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Ausztrália is kilép az ENSZ-paktumból

Szinte nem telik el nap, hogy ne lépne ki újabb ország az ENSZ migrációs paktumának elfogadási folyamatából, tegnap például Scott Morrison ausztrál miniszterelnök jelentette be: nem fogják aláírni az egyezményt, mert az veszélyeztetné országuk határait.

Az ausztrálok bejelentése sem meglepetés, hiszen azon tagállamok közé tartoznak, amelyek már a nyáron felemelték szavukat a Soros-paktumnak is nevezett tervezet ellen, amelynek megszövegezése során – mint ismert – nagy szerep jutott annak a Louise Arbournak, aki korábban a Soros György által pénzelt, brüsszeli Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt.


Így a dokumentum nem meglepő módon túlzottan migránspárti. A tagállami kritikák szerint a paktum elmossa a törvényes és az illegális migráció közötti különbséget, és minden olyan jogosultsággal felvértezné a jogsértően vándorlókat, mint azokat, akik törvényes keretek között igyekeznek hazát váltani. A Soros-paktum elfogadási folyamatából természetesen Magyarország az elsők között lépett ki. Hazánkon és Ausztrálián kívül a következő országok utasították el a tervezetet: az Egyesült Államok, Ausztria, Csehország,  Bulgária és Lengyelország. Észtországban pedig kormányválság alakult ki az ügy miatt.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Letért az úttestről, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi a 63-as főút 23-as kilométerénél, Nagydorog térségében hétfőn reggel, vezetője a helyszínen életét vesztette – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

  • Segítünk megszedni magát piros tojással

    Segítünk megszedni magát piros tojással

    Minden évben eljön az a nap, amikor minden fiú, legény, és férfi elkezd eszeveszettül gondolkozni, hogy Húsvéthétfőn milyen verset mondjon a hagyományos locsolkodás mellé. Van, aki a rövid, frappáns versikékre esküszik, van, aki minden évben marad a bevált „Zöld erdőben jártam” kezdetű mondókánál.