EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Székesfehérvár

Az elhunyt hősökre emlékeztek

Székesfehérváron megemlékeztek a Nagy Háború olasz frontján, az Isonzó mellett elesett hősökre.

A debreceni, szegedi, budapesti katonák mellett a székesfehérvári 17. gyalogezred besorozottjai is részt vettek a harcokban. Vérüket, életüket adták a hazáért. A megyeszékhelyen három helyen is koszorúkat helyeztek el az emlékükre. Előbb a Vörösmarty téren, majd a Zichy ligetben, végül a Városház téren tették le a tisztelet virágait. Mégpedig méltó módon, a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar közreműködésével.


A fekvő katonánál is elhelyezték a megemlékezés virágait Fotó: ÖKK, Simon Erika

Nem sokkal korábban a helyszínen, Olaszországban is megemlékeztek a Nagy Háborúról és annak befejezéséről. A Visintinben található kápolnánál helyezték el a debreceni katonák emlékművét, és koszorúztak az olasz és a magyar katonai temetőben. A debreceniek mellett Székesfehérvár küldöttjei is fejet hajtottak a múlt emléke előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.