EUR: 334,52 Ft
CHF: 304,60 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Székesfehérvár

Az elhunyt hősökre emlékeztek

Székesfehérváron megemlékeztek a Nagy Háború olasz frontján, az Isonzó mellett elesett hősökre.

A debreceni, szegedi, budapesti katonák mellett a székesfehérvári 17. gyalogezred besorozottjai is részt vettek a harcokban. Vérüket, életüket adták a hazáért. A megyeszékhelyen három helyen is koszorúkat helyeztek el az emlékükre. Előbb a Vörösmarty téren, majd a Zichy ligetben, végül a Városház téren tették le a tisztelet virágait. Mégpedig méltó módon, a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar közreműködésével.


A fekvő katonánál is elhelyezték a megemlékezés virágait Fotó: ÖKK, Simon Erika

Nem sokkal korábban a helyszínen, Olaszországban is megemlékeztek a Nagy Háborúról és annak befejezéséről. A Visintinben található kápolnánál helyezték el a debreceni katonák emlékművét, és koszorúztak az olasz és a magyar katonai temetőben. A debreceniek mellett Székesfehérvár küldöttjei is fejet hajtottak a múlt emléke előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.