2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb Székesfehérvár

Az elhunyt hősökre emlékeztek

Székesfehérváron megemlékeztek a Nagy Háború olasz frontján, az Isonzó mellett elesett hősökre.

A debreceni, szegedi, budapesti katonák mellett a székesfehérvári 17. gyalogezred besorozottjai is részt vettek a harcokban. Vérüket, életüket adták a hazáért. A megyeszékhelyen három helyen is koszorúkat helyeztek el az emlékükre. Előbb a Vörösmarty téren, majd a Zichy ligetben, végül a Városház téren tették le a tisztelet virágait. Mégpedig méltó módon, a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar közreműködésével.


A fekvő katonánál is elhelyezték a megemlékezés virágait Fotó: ÖKK, Simon Erika

Nem sokkal korábban a helyszínen, Olaszországban is megemlékeztek a Nagy Háborúról és annak befejezéséről. A Visintinben található kápolnánál helyezték el a debreceni katonák emlékművét, és koszorúztak az olasz és a magyar katonai temetőben. A debreceniek mellett Székesfehérvár küldöttjei is fejet hajtottak a múlt emléke előtt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.