2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Az ellenzék a migránsokat támogatná, a magyar családoktól elvenne

A Fidesz és a KDNP szerint megdöbbentő, hogy az ellenzék a migránsok támogatására bólogat, eközben a magyar gyermekes családoktól elvenne – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője szerdán, Budapesten.

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját tolmácsolva rámutatott: az ellenzék zsigerből támadja a családvédelmi nemzeti konzultációt, amellyel újabb, a gyermekes családokat támogató intézkedéseket szeretne megalapozni a kormány.


Az ellenzéki képviselők odáig mennek, hogy összetépik a konzultációs kérdőíveket, ahogy azt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette – emlékeztetett, hozzátéve: a migránsok befogadásával és nem a gyermekes családok támogatásával kezelnék Európa népesedési problémákat, ahogy azt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is közölte.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: az MSZP, a DK és a többi ellenzéki párt politikusai számára a gyermekes családok támogatása láthatóan nem prioritás és nem tartalmazza a politikai programjuk sem.


Kormányzásuk ideje alatt sem volt az, Gyurcsány és a szocialisták idején a gyermekesek voltak a megszorítások első célpontjai – mutatott rá. Elsőként elvették az egy és két gyerekesektől a családi kedvezményt, aztán megszüntették a családi otthonteremtési támogatásokat, a 3 éves gyest, és megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde-, óvoda-, iskolabezárásokkal nehezítették a gyermeket nevelő család életét.

Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket – idézte fel Nacsa Lőrinc, aki kitért arra, hogy nem támogatták a családi adókedvezményt, annak kiterjesztését, a családi otthonteremtési program elindítását. Ugyanakkor a brüsszeli migránspolitikához bólogatnak, a migránsok támogatásához helyeselnek, miközben a magyar családoktól elvennének. A Fidesz-KDNP számára a család az első, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a nemzeti konzultáción – közölte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.