EUR: 353,31 Ft
CHF: 334,22 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Fidesz: Az ellenzéki pártok külföldi energiacégeket szolgálnak, ezért támadják a paksi atomerőművet

Az ellenzéki pártok külföldi energiacégeket szolgálnak, ezért támadják a paksi atomerőművet – írja közleményében a Fidesz.

Az ellenzéki pártok azért támadják a paksi bővítést, mert külföldi energiacégeket szolgálnak, megvették őket, ezért ők külföldről akarnak energiát, áramot vásárolni. Sokaknak nem érdeke, hogy Magyarország saját maga állítson elő áramot. Ők jobban szeretnék, hogy nőjön Magyarország importáram függősége, mert úgy sokat kereshetnének rajta – írja a Fidesz közleményében.


Sem a rezsicsökkentésből, sem az energiafüggőség csökkentéséből nem engedünk. A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen – tájékoztat a Fidesz közleményében.

A paksi atomerőmű nélkül legalább 40 százalékkal drágábban tudnánk csak áramot előállítani, megújuló alapú energiát pedig csak a paksi ár háromszorosáért. Ez azt jelentené, hogy egy magyar családnak, alsóhangon havi szinten is sok ezer forinttal lenne drágább az áram ára – írja közleményében a Fidesz.

Kapcsolódó Cikkek